• 18 maaliskuun, 2023

Kapteenit näyttivät esimerkkiä – Eemeli Suomi tamperelaisten ja Tuomas Kiiskinen kuopiolaisten sankarina


Ilves näytti Porin Ässille kaapin paikan Tampereella, KalPa taasen pesi kasvonsa kotiyleisönsä edessä kaatamalla Lahden Pelicansin. Päivän kolmas puolivälieräpeli Lukko–HIFK päättyy myöhemmin.

Eemeli Suomi juhlii maaliaan.

Eemeli Suomi oli Tampereen Ilveksen sankari Ässät-ottelussa. Kuva: Mika Kylmäniemi / All Over Pres

Anu Karttunen,

STT Urheilu

Ilves näytti Porin Ässille kaapin paikan jääkiekkoliigan puolivälierien avauksessa Tampereella. Tamperelaisjoukkueen kapteeni Eemeli Suomi iski kaksi maalia ja johti Ilveksen 5–1-voittoon. Edellisen kerran Suomi oli onnistunut maalinteossa tasan kuukausi sitten, ja kuivan kauden katkaisu näkyi miehen tuuletuksessa.

– Välillä niitä maaleja tulee useammin, sitten joskus se on vaikeampaa. Oli kiva tehdä. Olimme hyvällä jalalla, ja mielestäni pystymme vielä nostamaan tasoamme. Laitetaan vielä enemmän kaasua, ja katsotaan, mitä sitten tapahtuu, Suomi totesi Jääkiekkokierroksen haastattelussa.

Ilves oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan Ässiä vastaan runkosarjassa tekemättä maaliakaan, mutta nyt oli toinen ääni kellossa.

Ilves aloitti maalinteon jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Aku Räty viimeisteli Petri Kontiolan ja Jyrki Jokipakan hienojen syöttöjen jälkeen maalin takakulmalta 1–0. Dominik Masin iski 2–0 nätisti porrastetun hyökkäyksen jälkeen.

Toisen erän alussa Ilveksen kapteeni Suomi teki maalin edestä Ilvekselle 3–0, ja siinä oli jo ratkaisun makua.

Päätöserän alussa Santeri Virtanen teki Ilveksen neljännen maalin ja kohta perään Suomi illan toisensa.

– Emme olleet itsekkäitä, vaan pelasimme toisillemme. Ässät on äijäporukka. Heidän maalilleen ei ole helppo päästä, avausmaalin laukonut Räty tuumasi.

Ilveksen puolivälierien avausta todisti jälleen komea yleisö, 11 307 katsojaa.

Joukkueiden seuraava yhteenotto on Porissa maanantaina. Välieriin pääsee neljällä voitolla.

Kalpan Tuomas Kiiskinen (edessä) ja Pelicansien Petteri Riihinen kamppailutilanteessa.

Kalpan Tuomas Kiiskinen (edessä) myönsi, ettei joukkue ollut aivan terässä perjantaisessa ottelussa. Kuvassa Kiiskinen kiekontavoittelutilanteessa Pelicansien Petteri Riihisen kanssa. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

”Ei ollut vaikea syttyä”

KalPa tasoitti puolivälieräsarjan Pelicansia vastaan kotivoitolla lukemin 3–0. Ottelusarja on nyt tasatilanteessa 1–1, ja se jatkuu maanantaina Lahdessa. Ottelua oli seuraamassa Niiralan montussa komea yleisömäärä: 5 023 katsojaa.

Kuopiolaisten sankareiksi nousivat kapteeni Tuomas Kiiskinen kahdella osumallaan sekä nollapelin torjunut Juha Jatkola. Nuori maalivahti venyi kiekon eteen yhteensä 13 kertaa.

Kiiskinen myönsi, ettei joukkue ollut vielä perjantainta parhaassa mahdollisessa terässä, joten revanssin hakemiseen oli helpompi asennoitua.

– Täysi Niiralan monttu, ei ollut vaikea jätkien syttyä. Ei se asenne eilenkään vajaaksi jäänyt. Luulen, että meillä oli enemmänkin intoa, emmekä sen takia saaneet kaikkea ulos. Pelasimme ensimmäisen pelin alta pois, niin tänään pääsimme vähän kuin puhtaalta pöydältä aloittamaan, Kiiskinen sanoi Jääkiekkokierroksella.

Fyysisessä ja vauhdikkaassa kamppailussa vihellettiin peräti 21 jäähyä. Isommilta rangaistuksilta kuitenkin vältyttiin, vaikka tunteet kaukalossa useampaan otteeseen kuumenivatkin.

– Siinä meillä jäi paljon opittavaa. Ei joka pelissä kestä noin montaa jäähyä, jossain vaiheessa varmasti heilahtaa. Tänään se kesti ja alivoimakin toimi hienosti, Kiiskinen totesi.

Myös kotijoukkueen päävalmentaja Tommi Miettinen nosti ottelun jälkeen esiin joukkueen maalivahtipelin sekä kapteenin esimerkin.

– Erinomainen alivoima, maalivahtipeli ja Tuomas Kiiskiseltä tosi tärkeät kaksi maalia. Tästä on hyvä jatkaa, summasi Miettinen lehdistötilaisuudessa.

Päivän kolmas puolivälieräpeli Lukko–HIFK päättyy myöhemmin.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *