• 10 heinäkuun, 2023

Koripallon suomalaislupaus poikkeuksellisen kovaan temppuun! Elina Aarnisalo valloitti tyttöjen EM-pistekuningattaruuden


Elina Aarnisalon huippuotteet niin nuorten kuin naisten koripallomaajoukkueessa on huomattu ulkomaita myöten ja kuhina 17-vuotiaan suomalaisen superlupauksen ympärillä jatkuu kovana.

Elina Aarnisalo valmiina heittämään

Arkistokuvassa koripallolahjakkuus Elina Aarnisalo Kuva: Tomi Hänninen

Suomen naiskoripallon kruununjalokivi Elina Aarnisalo, 17, on voittanut tyttöjen alle 18-vuotiaiden EM-kisojen pistekuningattaruuden Turkissa.

Teko on historiallinen, sillä aiemmin eri korismaajoukkueiden ykköstason turnauksissa samaan ovat suomalaisista pystyneet ainoastaan Lea Hakala (naiset, EM 1981), Leena Vestala (U18-tytöt, EM 1981) ja Lauri Markkanen (U18-pojat, EM 2015 ja U20-miehet EM 2016).

Tapiolan Hongan kasvatti, 176-senttinen takapelaaja upotti seitsemässä turnauspelissä 23 pistettä ottelua kohden, kun EM-kisojen toiseksi paras, Kroatian Marija Avlijas kokosi keskimäärin 20,6 pistettä.

Kahdessa viimeisimmässä naisten EM-karsintapelissä Aarnisalo on ollut Suomen etevin korintehtailija. Ranskaa vastaan hän teki 16 pistettä ja Ukrainaa vastaan pussitti 19 pistettä helmikuussa.

Hyvät esitykset niin nuorten kuin naisten maajoukkueessa on huomattu myös ulkomaita myöten ja kuhina 17-vuotiaan suomalaisen superlupauksen ympärillä on kova.

Suomen tähtipelaaja Elina Aarnisalo teki eniten pisteitä tyttöjen alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Turkissa.

Suomen tähtipelaaja Elina Aarnisalo teki eniten pisteitä tyttöjen alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Turkissa. Kuva: FIBA

HBA Märskyä tällä hetkellä edustavaa Aarnisaloa ovat kosiskelleet niin Pohjois-Amerikan yliopistot kuin eurooppalaiset ammattilaisseurat, mutta vielä ei ole ollut päätösten aika.

Suomi sijoittui U18-tyttöjen EM-kisoissa kymmenenneksi, kun päätöspelissä Belgia osoittautui paremmaksi lukemin 80–54 (43–22).

– Nyt emme olleet fyysisesti tai henkisesti parhaalla tasolla, joten tulos oli sen mukainen. Takki oli niin sanotusti tyhjä, Suomen päävalmentaja Niko Hellman kommentoi.

Alle 18-vuotiaiden koristyttöjen Euroopan mestaruuden vei ensimmäistä kertaa maansa historiassa Slovenia, joka kaatoi finaalissa Ranskan 63–61 (35–34). Slovenia oli voittanut vuosi sitten B-tason EM-kisat ja pystyi nousijajoukkueena heti sensaatiomaisesti EM-kultaan.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *