• 17 maaliskuun, 2023

”En ole koskaan nähnyt mitään tällaista”

Florida johti ottelua Montrealia vastaan avauserän jälkeen 7–3. Ottelu päättyi lukemiin 9–5.

Katso avauserän kaikki kymmenen maalia.

Floridan ja Montrealin välisen NHL-ottelun avauserässä nähtiin todelliset maalijuhlat. Maaleja mätettiin enemmän kuin yhdessä erässä 35 vuoteen. Osumia iskettiin kymmenen, Florida johti avauserän jälkeen 7–3.

– En ole koskaan nähnyt mitään tällaista. 25 vuoteen en ole hähnyt näin paljon maaleja. Maaleja oli enemmän kuin maalipaikkoja, Floridan valmentaja Paul Maurice ihmetteli.

Yhden erän ennätys NHL:ssä on 12 maalia. Se on tehty kahdesti 1980-luvulla. Kymmenen maalia on tehty useita kertoja, mutta edellinen oli vuonna 1988.

Floridan seitsemän maalia erässä oli uusi seuraennätys.

– Puolustuksellisesti unohdimme kaiken. Hyökkäyksessä meillä oli kolmen laukauksen jälkeen kolme maalia, mutta täytyy osata puolustaa, Montrealin valmentaja Martin St. Louis sanoi.

Montrealin maalivahti Sam Montembeault otettiin vaihtoon, kun hän oli päästänyt kolme maalia kuudesta laukauksesta. Tilalle luistellut Jake Allen joutui antautumaan kuusi kertaa, kunnes Montembeault palasi maalille toisessa erässä eikä päästänyt enää yhtään osumaa.

Floridan yhdeksäs maali tuli ajassa 27.33. Sen jälkeen se ei tehnyt enää lisää osumia. Ottelussa nähtiin tämän jälkeen vain yksi Montrealin tekemä maali. Loppunumerot olivat 9–5.

Floridan suomalaisista Aleksander Barkov sai kaksi syöttöpistettä ja Eetu Luostarinen yhden.