• 12 heinäkuun, 2023

HJK:n salamamaali riitti eurokarsinnoissa – alkukaudelta tuttu ongelma vaivasi jälleen


HJK aloitti Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen voitolla Töölössä. HJK-kapteeni Miro Tenho myönsi, että hyökkääminen oli jälleen vaikeaa helsinkiläisille.

Bojan Radulovic tuulettaa maaliaan.

Bojan Radulovic iski HJK:n voittomaalin Kuva: Lehtikuva

Simo Arkko,

Jussi Vainikka

Helsingin Jalkapalloklubi voitti pohjoisirlantilaisen Larnen jalkapallon Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen avausosassa. HJK kukisti pohjoisirlantilaiset Töölön jalkapallostadionilla maalein 1–0.

Helsinkiläiset saivat salama-alun otteluun ensimmäisen hyökkäyksensä ansiosta. Perparim Hetemaj pelasi pallon boksiin ja Larnen toppari Cian Bolger rikkoi Topi Keskistä.

– Kun pallo tulee linjan taakse, niin silloin yleensä minulla on etu. Nyt pääsin palloon ja se oli vähän hölmö rike häneltä. Satakiloinen jätkä kaatui lantion päälle, joten en pystynyt varmaan pariinkymmeneen minuuttiin juoksemaan, Keskinen totesi Yle Urheilulle.

Bojan Radulovic laukoi lopulta rangaistuspotkun kahteen kertaan. Tämä johtui serbialaisen hätäilystä, sillä hän laukoi ensimmäisen yrityksensä jo ennen erotuomarin lupaa.

Radulovic iski molemmilla kerroilla pallon verkkoon. Hyväksytyn maalinsa hän viimeisteli oikeaan kulmaan.

– Saimme loistavan alun, maalin ja muutenkin paljon painetta heidän maalilleen. Ehkä meidän pelimme lopahti maalin jälkeen. Olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja tänään, mutta voitto on tärkein, HJK-kapteeni Miro Tenho luonnehti.

 Atomu Tanaka ja Andy Ryan kamppailivat pallosta.

Atomu Tanaka ja Andy Ryan kamppailivat pallosta. Kuva: Lehtikuva

Puoli jäi vaihtamatta

HJK hallitsi maalin jälkeen tapahtumia, mutta se ei päässyt hyville maalipaikoille. Alkukaudella vaivannut tehottomuus näkyi oikeastaan koko ottelun ajan myös eurokarsinnoissa.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela harmitteli, ettei joukkue malttanut vaihtaa puolta riittävän useita kertoja ottelussa.

– Emme päässeet riittävän usein boksiinkaan johtuen siitä, ettemme vaihda riittävän usein puolta. Olemme samassa laidassa ja meiltä puuttuu juoksuja syvyyteen. Emme päässeet riittävän syvälle riittävän monta kertaa, Koskela kommentoi.

Bojan Radulovic tuulettaa maaliaan.

Radulovic tuuletti maalia kotiyleisön edessä. Kuva: Lehtikuva

Turhautunut tunnelma

Toisella puoliajalla Larne pääsi peliin kiinni ja sai muutamia tilanteita HJK:n maalille. Lähimpänä viimeistelyä oli Leroy Millar, joka puski pallon ohi takatolpalta. Andy Ryan veti puolestaan myöhemmin maalin ylitse.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Klubi sai puhkottua Larnen puolustuksen, kun Kevin Koussivi-Benissan karkari linjan taakse. Larne-vahti Rohan Ferguson kuitenkin torjui tilanteen jalallaan.

– Saimme voiton ja nollapelin. Siihen pitää olla tyytyväinen, mutta totta kai löytyy parannettavaa. Pelissä näkyi samaa mitä meillä on ollut, eli hyökkääminen oli taas vähän vaikeaa. Voitto ja 1–0, niin ei voi valittaa, Tenho totesi.

Mikkelin Palloilijoista HJK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Keskinen, 20, ei ollut kovinkaan iloisella mielellä ottelun päätyttyä.

– Ehkä vähän turhautunut (fiilis). Aloitimme aika hyvin, ja ajattelin, että alamme tekemään enemmän maaleja. Mutta peli oli aika katkonaista. Toinen puoliaika oli mielestäni aika huono. Voitto on voitto, Keskinen luonnehti.

Topi Keskinen myönsi turhautuneensa.

Topi Keskinen olisi odottanut enemmän onnistumisia. Kuva: Lehtikuva

”Minimitulos taskussa”

HJK lähtee toiseen osaotteluun kinkkisestä tilanteesta. Kamppailu pelataan ensi viikon keskiviikkona Belfastissa.

– Tietysti minimitulos on taskussa. Mielestäni vastustaja näytti olevansa täysiverinen ammattilaisjoukkue, jolla on hyviä pelaajia ja selkeitä vahvuuksia. En odottanutkaan muuta. Varmasti on kova peli vieraissa. He ovat saaneet monta kertaa hyviä tuloksia, Koskela tiivisti.

Ottelua oli seuraamassa HJK:n kauden ennätysyleisö, sillä seuran mukaan Töölön stadion myytiin loppuun. Paikalle kutsuttiin paljon samaan aikaan pelattavan Helsinki Cupin junioreita.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *