• 31 toukokuun, 2023

Awak Kuierin WNBA-seurassa erikoinen tilanne: joukkuekaveri lähtee kesken kauden EM-kisoihin


Dallas Wingsin amerikkalaissentteri Teaira McCowan jahtaa kesäkuussa Turkin riveissä EM-mitalia sen sijaan, että pelaisi WNBA:ssa. Dallas on voittanut kauden neljästä ensimmäisestä pelistään kolme.

Dallas Wingsin Teaira McGowan kättelyjonossa.

Teaira McCowan on kesäkuussa sivussa Dallas Wingsin peleistä. Kuva: NBAE via Getty Images

Awak Kuierin edustamassa WNBA-seurassa on erikoinen tilanne kesäkuussa, kun joukkueen tähtisentteri Teaira McCowan pelaa Pohjois-Amerikan ammattilaissarjan sijaan EM-kisoissa.

McCowan edustaa Turkkia, jonka kansalaisuuden hän sai viime syyskuussa.

Koripallossa maailman parhaat naiset pelaavat kauden mittaan sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa. McCowan on pelannut kesäisin WNBA:ssa ja kaksi viime kautta syksyn ja kevään Turkissa. Viime kaudella hän edusti turkkilaista suurseuraa Galatasarayta.

Ilmiö amerikkalaisista muiden maiden joukkueissa on tuttu koripallossa sekä miehissä että naisissa. Esimerkkejä on runsaasti. Miesten EM-kisoissa viime syksynä monella pudotuspelijoukkueella oli amerikkalaispelaajia, jotka eivät edes tienneet, missä heidän uusi kotimaansa on.

McCowanille ajatuksen Turkin kansalaisuuden hakemisesta esitti hänen agenttinsa. Hän debytoi marraskuussa maajoukkueessa EM-karsinoissa.Turkki havittelee nyt kesäkuussa EM-mitalia Sloveniassa ja Israelissa pelattavissa kisoissa.

– Kun sain kansalaisuuden, mietin, mitä teen nyt. Tiesin, että minun pitää suorittaa nyt, McCowan sanoi joulukuussa The Athleticin haastattelussa.

Kansalaisuuden hankkimisella on monia etuja. Pelaajat pääsevät mukaan kansainvälisiin arvoturnauksiin, mihin eivät amerikkalaisina pääsisi. Taloudellinen etu on myös mittava. Kun amerikkalainen ei vie enää paikkaa ulkomaalaiskiintiöstä, hänestä tulee entistä halutumpi kyseisessä maassa. Euroopassa maksetaan parhaille pelaajille parempia palkkoja kuin WNBA:ssa, ja näin pelaajat pystyvät myös varmistamaan paremmat tienestit.

Dallasilla vahva alkukausi, mutta Kuierin vastuu jäänyt vähiin

Dallas Wings on pelannut vahvan alkukauden. Neljästä ensimmäisestä ottelustaan se on voittanut kolme, vaikka joukkueella on ollut myös loukkaantumishuolia. Joukkueesta Lou Lopez Senechal ja Diamond DeShields ovat niin pitkään sivussa, että Wings sai hankkia poikkeusluvalla uudeksi sentteriksi Kalani Brownin. Hän pelasi avausottelussaan heti lähes 27 minuuttia ja teki 12 pistettä, kun Dallas voitti Minnesotan.

Kuier otti ison harppauksen eteenpäin viime kaudella Italiassa, mutta se ei ole ainakaan vielä näkynyt WNBA:ssa. Viime kaudella vastuuta tuli 12,6 minuuttia ottelua kohden, kun nyt on tullut vastuuta 8,3 minuuttia per ottelu.

Awak Kuier heittämässä vapaaheittoa WNBA-ottelusssa toukokuussa 2023.

Awak Kuier on tehnyt tällä kaudella toistaiseksi vain yhden pisteen WNBA:ssa. Kuva: NBAE via Getty Images

Neljässä pelissä Kuier on tehnyt kaiken kaikkiaan vasta yhden pisteen. Dallas Wings varasi Kuierin toisella varausvuorolla WNBA:n varaustilaisuudessa vuonna 2021. Ennen kauden alkua Wingsin ykkösvaraus Charli Collier koki tylyn kohtalon, kun hän ei enää mahtunut tälle kaudelle joukkueen kokoonpanoon.

Kuier tiedetään Collierin tavoin korinaluspelaajana, mutta suomalainen tunnetaan myös monipuolisuudestaan ja kyvyistään pelata kauempanakin korista.

– Awak pelaa välillä kolmospaikalla, Dallas Wingsin uusi valmentaja Latricia Trammell totesi ennen kauden alkua paikallismedialle.

– Tämä kausi on upea mahdollisuus Awakille. Odotan innolla, kuinka hän vastaa siihen.

Awak Kuier kuvaili odotuksiaan kauteen Yle Urheilun haastattelussa 18.5.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *