• 25 toukokuun, 2023

Robert Heleniuksen ura jatkuu! Vastassa kokematon suomalainen


Robert Helenius kohtaa 5. elokuuta Mika Mielosen Savonlinnassa.

Robert Helenius får vård av medicinsk personal.

Robert Helenius palaa nyrkkeilykehään elokuussa. Kuva: EPA-EFE

Joska Saarinen,

Jari Kärkkäinen

Nyrkkeilijä Robert Heleniuksen ura jatkuu. Helenius kohtaa Mika Mielosen 5. elokuuta Savonlinnassa. Ottelutapahtuma järjestetään Olavinlinnassa.

Heleniuksen, 39, vastustaja Mielonen, 41, on melko kokematon nyrkkeilijä. Savonlinnalaislähtöinen nyrkkeilijä aloitti ammattilaisuransa vuonna 2021, eikä hänellä ole kokemusta amatööritasolta.

Ammattilaisena Mielonen on otellut ainoastaan kuusi kertaa. Mielonen on voittanut kaikki ottelunsa.

Helenius otteli edellisen kerran New Yorkissa lokakuussa 2022. Vastassa oli Deontay Wilder, joka tyrmäsi suomalaisen tylysti jo ensimmäisessä erässä.

Tuon ottelun jälkeen epäiltiin, että Helenius lopettaa uransa.

– Minun on sanottava, olen ulkona. Olen 38-vuotias, olen tehnyt tätä 25 vuotta. Kiitos, kun annoit minulle tällaisen mahdollisuuden, Helenius totesi Wilderille ottelun jälkeen, kun kaksikko tapasi toisensa sairaalassa.

Myöhemmin Helenius kommentoi uransa jatkoa maltillisemmin. Nyt jatkopäätös on syntynyt.

– Ajattelin jatkaa uraani ainakin tällä yhdellä ottelulla, katsotaan siitä sitten eteenpäin. Filisten mukaan voi tämän jälkeen suunnitella jatkoa. Edellisen matsin jälkeen meni pitkään mentaalisesti palautua tappiosta. Nyt takana on hyvä ja pitkä voimakausi, toki nyrkkeilytaitoja olen pitänyt yllä, Helenius sanoo Yle Urheilulle.

– Olen innoissani kun pääsen taas kotiyleisön edessä ottelemaan, viime kerrasta on pitkä aika.

Mielonen myöntää ottavansa ottelussa tietoisen riskin, kun hän ottelee pitkän uran ammattilaisena tehnyttä Heleniusta vastaan.

– Täytän tänä vuonna 42 vuotta, joten ei ole aikaa odotella. Haluan kokeilla, mihin omat kannukset riittää ja tämä on iso haaste. Ei tässä auta muuta, kuin treenata kovaa ja tehdä parhaansa. Katsotaan, mihin se riittää, Mielonen sanoo Yle Urheilulle.

– Heleniuksen ottelut olen katsonut, kyllä minun täytyy onnistua ihan täydellisesti, että pystyn yllättämään.

Heleniuksen ja Mielosen ottelusta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *