• 12 heinäkuun, 2023

Purran luottamuksesta ei tarvitse äänestää, vastaa pääministeri Orpo A-studiossa oppositiolleOrpo korostaa, että nyt hallituksen päällä pyörivä keskustelu on selvitettävä, jotta päästään todelliseen työhön.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) vakuutti keskiviikkona A-studiossa, että hallitus on rasismikohusta huolimatta toimintakykyinen.

Päivi Suikkanen,

Roope Kariniemi

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) ei pidä tarpeellisena keskeyttää eduskunnan kesätaukoa luottamusäänestyksen takia.

Osa oppositiopuolueista vaati tiistaina, että eduskunta palaa kesäistuntotauolta äänestämään valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) luottamuksesta.

– Hallitus on toimintakykyinen, meillä työ toimii. Lakihankkeita lähtee liikkeelle, jotka ovat hallitusohjelman mukaisia.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) kommentoi rasismikeskustelua keskiviikon A-studiossa. Orpo korostaa, että nyt hallituksen päällä pyörivä keskustelu on selvitettävä, jotta päästään keskittymään todelliseen työhön.

Julkisuudessa on viime päivinä ruodittu ministeri Purran rasistisia nettikirjoituksia. Purra on pahoitellut ja pyytänyt anteeksi vanhoja kirjoittelujaan.

Hallitus irtisanoutui rasismista tiistaina julkaisemassaan julkilausumassa, jonka ovat allekirjoittaneet kaikki neljän hallituspuolueen puheenjohtajaa.

Orpo: Kohu ei ole hyväksi Suomen maakuvalle

Hallituksen ministereistä noussut rasismikohu on saanut suomalaiset yritykset huolestumaan. Yksi yritysmaailman esille nostama huolenaihe liittyy Suomen maakuvan heikkenemiseen. Suomen uuden hallituksen kompurointia on käsitelty laajalti myös kansainvälisessä mediassa.

Pääministeri Petteri Orpo myöntää, että rasismikohu ei ole hyväksi Suomen maakuvalle.

– Suomen maakuva on erittäin vahva. Jokaisen ministerin tehtävänä on välittää nyt maailmalle se viesti, että Suomen linja ei muutu, Suomi ei muutu.

Orpon mukaan Suomi on sama luotettava kumppani, joka nojaa ja varjelee länsimaista vapaata demokratiaa ja sen keskeisiä arvoja oikeusvaltiosta ihmisoikeuksiin.

Pääministeri kiitti ulkoministeri Elina Valtosta (kok.), joka tiistaina välitti hallituksen anteeksipyynnön Turkin ulkoministeri Hakan Fidanille. Anteeksipyyntö koski ”hallituksen jäsenen” turkkilaisista kirjoittamia sopimattomia kommentteja vuosien takaa.

Katso keskiviikon A-studio Yle Areenasta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *