• 9 heinäkuun, 2023

”McLaren oli kuin avaruusraketti, täydessä vauhdissa aivan sairas”


Formula 1:n Iso-Britannian GP oli jälleen vain yhden miehen dominanssia. Max Verstappen nappasi jälleen voiton, mutta hänen takanaan brittikuskit taistelivat tiiviisti kotiratansa herruudesta.

-

McLarenin Lando Norris (vas.) ja Mercedeksen Lewis Hamilton kamppailivat tiukasti Britannian GP:ssä. Kuva: Formula 1 via Getty Images

Formula ykkösten kauden 11. kilpailu ei tuonut muutoksia vallitsevaan tilanteeseen lajin kuninkuusluokassa.

Iso-Britannian GP Silverstonen radalla meni jälleen Red Bullin hollantilaiskuljettaja Max Verstappenin nimiin. Verstappen lähti kisaan paalupaikalta, menetti kärkisijansa startissa vain muutamaksi kierrokseksi ja dominoi sitä lopun ajan.

Verstappenin ylivoimasta Silverstonen radalla kertoo hyvin kisassa nähty tiimiradiokommentti ja sitä seurannut tapahtuma.

– Nämä renkaat eivät tunnu minusta hyvälle, Verstappen kuvaili tallilleen.

Sen jälkeen hallitseva maailmanmestari ajoi kisan nopeimman kierroksen samoilla renkailla.

Verstappenin takana nähtiin brittikuskien taistelu kotiradallaan. Erityisesti brittitalli McLarenin Lando Norris ja Oscar Piastri lähtivät hanakasti kilpailuun. Lopputulos oli McLarenille iloinen: Norris ajoi toiseksi, australialaiskuski Piastri neljänneksi.

-

Iso-Britannian GP oli täyttä Max Verstappenin hallintaa. Kuva: ANP via Getty Images

McLarenien vauhti suorilla takasi myös niille paremmat sijoitukset niiden kanssa taistelleita Mercedeksen autoja vastaan. Mercedeksen brittikuskit Lewis Hamilton ja George Russell jäivät kotiyleisön harmiksi sijoille 3. ja 5.

Tiukoimmat taistelut nähtiinkin brittikuskien kesken, kun Norris ja Hamilton taistelivat kakkossijasta. Norris nousi tilanteista voittajana. Brittiyleisö palkitsi Norrisin kisan jälkeen pitkillä ”Laaandoo, Laaandoo” -kannustushuudoilla. Norris ja Hamilton kiittelivät kisan jälkeen kotiyleisöään vuolaasti, mutta moninkertainen maailmanmestari antoi tunnustusta myös ”naapuriin”.

-

Kilpakaksikko Hamilton ja Norris löivät kisan jälkeen kättä päälle. Kuva: Formula 1 via Getty Images

– McLaren oli kuin avaruusraketti. Täydessä vauhdissa se on aivan sairas, Hamilton kehui tiimiradiossaan kisan päätyttyä kilpakumppaneitaan.

Ferrarin surulliset otteet tällä Formula-kaudella jatkuivat, kun Charles Leclerc ja Carlos Sainz jäivät kisassa yhdeksänneksi ja kymmenenneksi.

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas oli 12., lähdettyään kisaan sen viimeiseltä sijalta.

– Ei voi olla täysin tyytyväinen kun ei tule pisteitä, mutta mielestäni maksimoimme tänään tuloksen. Taktiikkamme toimi ja oli vähän tuuriakin turva-auton kanssa. Lopussa näki, että vauhtimme ei olisi riittänyt enempään, tämä oli se mihin se nyt riittää, Bottas kommentoi kisan päätyttyä Viaplayn haastattelussa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *