• 3 heinäkuun, 2023

Jari-Matti Latvala ajaa Jyväskylän MM-rallissa!


Toyotan tallipäällikkö Latvala palaa MM-tason ralliauton ratin taakse ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2020. Talli tiedotti asiasta maanantaina.

Jari-Matti Latvala Viron MM-rallin aattona.

Kuva: HANNU RAINAMO

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ajaa Jyväskylän MM-rallissa elokuun alussa. Latvala vahvisti asian maanantaina tallin Twitter-tilillä julkaistulla videolla.

– Minulla on isoja uutisia. Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda on tarjonnut minulle erityistä tilaisuutta. Kilpailen Suomen MM-rallissa Toyotan Rally1-hybridiautolla. Tämä on suuri kunnia, Latvala sanoi videolla.

Latvalan kartanlukijana toimii Dirtfish-sivuston mukaan Juho Hänninen.

Tallin muut kisakuskit ovat Kalle Rovanperä, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta.

Latvala kertoi kiinnostuksestaan palata ratin taakse jo viime viikolla.

– Olen sanonut Toyotan pääjohtajalle Akio Toyodalle, että olisi hienoa ajaa kerran Rally1-hybridiautolla. Että saisi kerran kokea, minkälaista on ajaa tuollaisella maailmanluokan autolla, Latvala kertoi Yle Urheilulle.

Latvala kilpaili rallin MM-sarjassa vuosina 2002–2020 Volkswagenilla, Stobartilla, Fordilla ja Toyotalla. Hän saavutti 18 osakilpailuvoittoa. Hänen viimeisin MM-rallinsa on Ruotsissa helmikuussa 2020 ajettu kilpailu.

Jari-Matti Latvala i Jyväskyläs VM-rally.

Latvala ajoi viimeiset vuotensa MM-sarjassa Toyotalla. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Aktiiviuransa päätyttyä Latvala on toiminut viime vuodet Toyotan tallipäällikkönä. Kahdella viime kaudella Toyota on päässyt juhlimaan sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruutta.

Vaikka huippukuljettajan ura onkin jo ohi, Latvala on kuitenkin ajanut ralleja säännöllisesti.

– Olen ajanut Historic-autoilla keskimäärin viisi kilpailua vuodessa. Siis lähinnä SM-ralleja, mutta viime vuonna kävin ajamassa Rally Legends -tapahtumassa Italiassa, Latvala kertasi.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *