• 14 kesäkuun, 2023

Joensuussa kuolleena löydetystä neljävuotiaasta löytyi laajoja palovammoja – toinen murhasta epäilty soitti hätäkeskuksen paikallePoliisi epäilee, että nelivuotias lapsi on murhattu Joensuussa. Teosta epäillään lapsen äitiä ja isäpuolta. Poliisin mukaan hätäkeskuksen hälytti paikalle isäpuoli.

Itä-Suomen poliisi järjesti tiedotustilaisuuden Joensuun epäillyn lapsimurhan tiimoilta tänään maanantaina. Yle seurasi tilaisuutta suorassa lähetyksessä.

Itä-Suomen poliisi kertoi tänään lisätietoja viime viikolla Joensuussa ilmi tulleesta poikkeuksellisesta henkirikosepäilystä.

Poliisi epäilee, että neljävuotias lapsi on murhattu. Teosta epäillään lapsen 21-vuotiasta äitiä ja 25-vuotiasta isäpuolta, jotka ovat nyt todennäköisin syin vangittuina murhasta.

Aiheesta järjestettiin tiedotustilaisuus Joensuun oikeus- ja poliisitalolla. Yle seurasi tilaisuutta suorassa lähetyksessä.

Poliisin mukaan uhrista löydettiin laajoja palovammoja sekä lukuisia mustelmia. Viranomaiset eivät ota kantaa vammojen syntyyn, epäilyn rikoksen tekotapaan tai kuolinsyyhyn tässä vaiheessa esitutkintaa.

Poliisi on kuulustellut molempia epäiltyjä, jotka ovat olleet tutkinnassa yhteistyöhaluisia. Poliisi ei ota kantaa, onko perhe ollut lastensuojelun asiakkaana, sillä lastensuojelun asiakkuudet ovat salassa pidettävää tietoa.

Poliisi ei epäile, että kuolintapaukseen liittyisi muita aikuisia.

Isäpuoli hälytti apua paikalle

Hätäkeskus sai ilmoituksen elottomasta lapsesta viime torstaina kello kahdeksan jälkeen aamulla. Hätäkeskukseen soitti lapsen isäpuoli. Paikalle hälytettiin useita ensihoidon ja poliisin yksiköitä.

Tapahtumapaikalla ensihoito totesi lapsen kuolleeksi.

Itä-Suomen poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun siihen on mahdollisuus esitutkintaa vaarantamatta. Poliisi pyytää työrauhaa ja muistuttaa, että mahdollisten yksityiskohtien julkaiseminen voisi vaarantaa käynnissä olevan esitutkinnan objektiivisuuden.

Julkisuudessa on käyty myös huomattavan keskustelua siitä, onko tapauksessa syytä epäillä rikoksesta jotain viranomaista, esimerkiksi lastensuojelua. Poliisin mukaan tällaisesta ei ole juuri nyt viitteitä.

Tapaus on järkyttänyt laajalti

Edesmennyt lapsi löytyi kuolleena Joensuun Rantakylässä sijaitsevasta yksityisasunnosta viime viikon torstaina. Jo seuraavana päivänä poliisi tiedotti, että tapausta tutkitaan murhana.

Tieto kuolemasta ja siihen mahdollisesti liittyvästä henkirikoksesta on aiheuttanut Joensuussa järkytystä. Rantakylän asukkaat kertoivat Ylelle olevansa huolissaan alueella rehottavasta huumeiden käytöstä ja pohtivat sen yhteyttä väkivaltarikoksiin.

Päiväkotia käyneen lapsen päiväkotiryhmässä tarjottiin työntekijöille tuoreeltaan kriisiapua. Joensuun kirkossa järjestettiin kaikille kaupunkilaisille avoin suruhartaus lapsen muistolle sunnuntaina.

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarisen mukaan Joensuun tapaus ei ole ainutlaatuinen. Suomessa kuolee vuosittain keskimäärin kaksi ja puoli 1–9-vuotiasta lasta väkivallan seurauksena.

Juttua päivitetty klo 13.11 ja klo 13.17: Täydennetty tietoja.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *