• 14 kesäkuun, 2023

Kultaisen liigan lohkovaihe huipentuu Tampereella – tällä viikolla selviää, viettääkö Veljekset juhannusta Kroatiassa


Suomen miesten lentopallomaajoukkue pelaa Kultaisen liigan lohkovaiheen viimeiset ottelunsa Tampereella. Passari Fedor Ivanov nauttii lisääntyneestä vastuusta.

Suomen lentopallomaajoukkue.

Suomi kohtasi Tšhekin Kultaisessa liigassa ensimmäisen kerran pari viikkoa sitten. Kuva: CTK/All Over Press

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kohtaa Kultaisen liigan lohkovaiheen kahdessa viimeisessä pelissä 14.6. Tšekin ja 17.6. Viron. Yle näyttää ottelut kanavillaan. Lähetys keskiviikon Tšekki-ottelusta Yle TV2:ssa ja Areenassa kello 18.00.

Paikka lentopallon Kultaisen liigan lopputurnauksessa on yhä Suomen miesten maajoukkueen omissa käsissä.

Suomi on C-lohkossa kolmantena, tasapistein toisena olevan Viron kanssa. Suomi kärsi lauantaina karun 0–3-vierastappion lohkojumbo Slovakialle, mutta samaan aikaan lohkokärki Tšekki koki saman kohtalon Viron käsittelyssä.

Kaksi pistettä Tšekin takana oleva Suomi kohtaa lohkon kahdessa viimeisessä ottelussaan Tšekin keskiviikkona 14. kesäkuuta ja Viron lauantaina 17. kesäkuuta.

Kultaisen liigan kolmesta lohkosta voittaja etenee juhannuksena Kroatiassa pelattavaan lopputurnaukseen, johon myös isäntämaa osallistuu.

Joukkueen kokenutta passaria Fedor Ivanovia ajatus keskikesän juhlasta ulkomailla houkuttaa.

– Se olisi uusi kokemus. Aikaisemmin olen viettänyt juhannusta esimerkiksi Tahkolla. Kyllä se maistuisi, Ivanov naureskeli.

Yleispelaaja Luka Marttila luottaa siihen, että Suomi nappaa jatkopaikan.

– Se on omissa käsissä. Kahdella kolmen pisteen voitolla pitäisi aueta paikka lopputurnaukseen. Ei tarvitse katsella muiden pelien tuloksia. Jos pelaamme hyvin, pääsemme sinne. Se on aika selkeä juttu.

Keskiviikon Tšekki-ottelusta Marttila odottaa kovalyöntistä.

– Slovakiaan verrattuna siellä on kovempikätisiä kavereita. He pelaavat sellaista voimalentopalloa. Lyönnit tulevat kovaa. Pärjäämme nopealla ja vähän likaisella pelillä.

Ivanovin mukaan Suomi olisi voinut kääntää Slovakia-ottelun ensimmäisessä erässä.

Nuori ja nälkäinen joukkue

Lentopallomaajoukkue pelaa Kultaisessa liigassa nuorella joukkueella, jossa on yhdeksän 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa. Joukkueen vanhin pelaaja on vuonna 1996 syntynyt kapteeni Antti Ronkainen.

Ivanov on päässyt pelaamaan ykköspassarina, kun kokenut Eemi Tervaportti ei ole ainakaan vielä maajoukkueen mukana rankan ja menestyksekkään seurajoukkuekautensa jälkeen.

Kasvanut vastuu on maistunut bundesliigaseura Gieseniä edustavalle Ivanoville.

– Olen ollut seurajoukkueessa ykköspassari. Ei ole niin paljon tarvinnut katsella peliä nurkasta. Pari ensimmäistä vuotta maajoukkueessa oli pelkästään nurkasta katsomista. Nekin olivat opettavaisia vuosia. Nyt olen todella iloinen, että olen saanut pelata.

22-vuotiaalla Ivanovilla on vyöllään nuoren joukkueen neljänneksi eniten maajoukkuepelejä. Kokemus on tuonut myös vastuuta.

– Alan olla se, jonka pitää olla johtaja ja näyttää, miten homma toimii. Tavallaan olen tykännyt siitä. Pitää ottaa uutta roolia ja osa-alueita haltuun. Ei se olekaan niin helppoa, mitä alunperin ajattelin. Pitää olla esimerkki jokapäiväisessä tekemisessä.

Marttila näkee nuoren joukkueen voimavarana.

– Se on enemmän etu. Jokaisella pelaajalla on nälkää ja treeneissä vedetään täysillä. Meillä on näyttämisen halua.

Suomen ja Tšekin välinen kohtaaminen alkaa keskiviikkona kello 18. Yle näyttää ottelun suorana TV2:ssa ja Areenassa.

Ivanovia ja Marttilaa haastatteli Jani Saari.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *