• 11 huhtikuun, 2023

Salibandyjoukkue Nokian KrP ei pysty pelaamaan finaaliotteluita kotikaupungissa, koska sopivaa kenttää ei löydy


Nokian KrP haluaisi pelata finaaliottelunsa Nokian jäähallilla, mutta juniorijääkiekkoilijoiden turnaukset osuvat päällekkäin pelien kanssa. Nyt finaalisarjan kotiottelut pelataan pienelle yleisölle.

Nokian KrP:n puolustaja Luka Ainoa ja maalivahti Miro Tuomala katsovat säbäpeliä "aitiosta" loukkaantumisien takia.

Nokian KrP pelaa normaalisti kotiottelunsa Raholan liikuntakeskuksessa Tampereella. Arkistokuva. Kuva: Jorma Vihtonen / Yle

Salibandyjoukkue Nokian KrP tyytyy pelaamaan F-liigan finaaliottelunsa Raholan liikuntakeskuksessa Tampereella. Miesten F-liigan finaalissa Nokian KrP:n vastassa on turkulainen TPS.

Vaikka Rahola on nokialaisten pitkäaikainen kotikenttä, oli toiveissa finaalipelien pelaaminen Nokian jäähallilla.

Seuran puheenjohtaja Marko Salmelan mukaan syynä on jäähallin isompi katsomo. Jäähallilla yleisöön mahtuu noin 1500 katsojaa, kun Raholassa katsomoon mahtuu noin tuhat, kertoo Salmela.

Toinen syy löytyy rakkaudesta kotikaupunkia kohtaan.

– Totta kai haluaisimme pelata nokialaisena joukkueena Nokialla isommalle yleisölle.

Juniorikiekko estää suunnitelmat

Unelma Nokialla pelatuista finaaliotteluista ei kuitenkaan toteudu, sillä jäähallissa pelataan samaan aikaan salibandyfinaalin kanssa juniorijääkiekkoilijoiden turnauksia.

Nokian kaupungilta kerrotaan, että kiekkoilijat ovat varanneet jäävuoronsa alkuvuodesta.

F-liigan finaalisarja käynnistyy perjantaina, ja ottelut pelataan vuorottain Tampereella ja Turussa. Voittaja ratkeaa viimeistään 28. huhtikuuta.

Marko Salmela on pettynyt siihen, ettei jääkiekkopelejä voida siirtää toiseen halliin. Salmelan ymmärryksen mukaan Nokian kaupunki oli alun perin yhtä mieltä siitä, että F-liigan finaalipelit pelattaisiin joukkueen kotikaupungissa.

Kun Nokian KrP varmisti finaalipaikan, eivät neuvottelut edenneetkään toivotusti.

– En täysin ymmärrä päätöstä, Salmela toteaa.

Yle ei tavoittanut Nokian kaupungin edustajaa kommentoimaan päätöstä.

Jäähalli vetää katsojia

Salmela pohtii, eikö pienessä kaupungissa arvosteta tarpeeksi F-liigan finaalia. Nokian jäähallin on kuitenkin aiemmin todettu vetävän salibandyfaneja puoleensa, kun Nokian KrP pelasi siellä vuosi sitten finaaliottelunsa.

– Viime vuonna halli myytiin kaksi kertaa loppuun, Salmela sanoo.

Tampereen ja Nokian lähistöltä löytyy myös muita hieman Raholaa isompia urheiluhalleja. Salmela ei kuitenkaan pidä järkevänä sitä, että joukkue pelaisi kotiotteluita pelaajille vieraalla kentällä.

– Silloin menetetään kotikenttäetu, Salmela sanoo.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *