• 5 kesäkuun, 2023

Koeajo osoitti, että ruuhka-aikaan Helsingin Esplanadeille on hälytysajossa olevan paloauton turha edes yrittää


Poliisin ja pelastuslaitoksen testimielessä tekemä koeajo osoitti, että Esplanadin kesäkatu pidentää hälytysajojen vasteaikaa.

Helsingin esplanadin kesäpalmuja ruukussa.

Esplanadin tilapäiset vehreät istutukset saattavat hidastaa hälytysajoja, koska nyt käytössä on vain yksi ajokaista kahden sijasta. Kuva: Ari Tuhkanen / Yle

Helsingin Esplanadeilla on meneillä kokeilu, jossa kadut ovat muutettu yksikaistaisiksi ja alueelle on rakennettu palmuistutuksia ja oleskelutilaa.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos kiersi tänään yhdessä Helsingin poliisin ja Helsingin kaupunkiympäristön kanssa tärkeimpiä hälytysreittejä kaupungin keskustassa.

Testimielessä suoritetun ajon tarkoitus oli nähdä, miten kesäkadut ja Esplanadien kaventaminen vaikuttavat hälytysajojen vasteaikoihin.

Pelastuslaitos tviittasi koeajosta.

– Ajoimme keskustan tärkeimpiä hälytysreittejä yhdessä Helsingin poliisin ja Helsingin kaupunkiympäristön kanssa. Keskustan liikennejärjestelyt, kuten Esplanadien kaventaminen ja kesäkadut, tuovat haasteita hälytysajoneuvojen liikkumiselle alueella.

Pelastuslaitoksen mukaan esimerkiksi Esplanadilla hälytysajoja paloautolla ei ruuhka-aikaa voi tehdä.

– Tulevalle pyöräkaistalle autojen on mahdollista väistää hälytysajoneuvoa, rakennetuille terasseille ei. Keskustassa sijaitseva Erottajan asema käyttää vaihtoehtoisia reittejä jo nyt, koska pääväylien varaan hälytysajoja ei voida jättää, tviitissä kirjoitetaan.

Helsingin pelastuslaitoksen mukaan hälytysajoja on mahdotonta ajaa Esplanadeilla ruuhka-aikaan.

– Tulevalle pyöräkaistalle autojen on mahdollista väistää hälytysajoneuvoa, rakennetuille terasseille ei.

Pelastuslaitoksen mukaan katujen korjaustyöt, sekä kesäkadun pidentävät hälytysajojen vasteaikaa. Tilannetta seurataan kesän ajan ja tuloksia pidentyneistä ajoista on odotettavissa syksyllä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *