• 15 toukokuun, 2023

Leijonien uskomaton kirous jatkui! Ruotsi tuuletti voittoa trillerissä: ”Houston meillä on ongelma”


Ruotsi vei maanantai-illan jännitysnäytelmän Lucas Raymondin hienoilla rankkareilla. Leijonat ei ole ikinä voittanut Ruotsia arvokisapelissä Suomessa.

Mikko Rantanen maalipaikassa.

Mikko Rantanen ei saanut kiekkoa ohi Ruotsin maalivahdin Lars Johanssonin. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

TAMPERE. Kymmenes kerta toden sanoo? Jos näin on, Leijonat ei voita Ruotsia ikinä arvokisojen ottelussa Suomessa.

Suomi oli hävinnyt Ruotsille kahdeksan kertaa MM-pelissä ja kerran maailmancupissa. Maanantaina tuli kymmenes tappio Suomen kamaralla.

Leijonat taipui voittolaukauskisassa 1–2, kun Lucas Raymondin kiemurat olivat liikaa Suomelle ja Emil Larmille. Detroitin NHL-tähti upotti kaksi kertaa kiekon sisään, eikä Ahti Oksanen onnistunut toistamiseen jatkopareissa.

– Oksanen on ollut kevään aikana meidän paras rankkarien ampuja. Erittäin hyvä, Suomen pääluotsi Jukka Jalonen taustoitti.

Oksanen teki ensimmäisenä laukojana maalin, mutta ei pystynyt ohittamaan Lars Johanssonia enää uudelleen. Peli päättyi Oksasen tolppakutiin.

– Rankkarit on rankkareita. Niiden veskari otti paremmin kiinni kuin meidän maalivahti. Tai niiden laukojat olivat tehokkaampia tai taitavampia kuin meidän. Ei sille mitään voi, Jalonen jatkoi.

Lucas Raymond skjuter straff mot Emil Larmi.

Lucas Raymond ohitti voittomaalikisassa Emil Larmin. Kuva: Lehtikuva
Kuva Emil Larmin maalin sisältä.

Emil Larmi joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa. Kuva: POOLPHOTO/Joel Marklund/Bildbyrån/Tomi Hänninen

Suomalaisista Oksasen lisäksi voittolaukauksissa osui Joel Armia. Maali jäi tekemättä Mikko Rantaselta, Teemu Hartikaiselta ja Kasperi Kapanen. Ratkaisu tuli kuudennessa parissa.

Kahden tappion takia lohkovoitto on karkaamassa Leijonilta. Se tarkoittaa hyvin todennäköisesti sitä, että puolivälierissä vastaan tulee Riian lohkosta todella kova vastus. Mitä luultavimmin Kanada, Sveitsi tai Tshekki.

Tappio oli senkin takia karvas.

Erikoinen virhe kostautui

Ruotsin johtomaali syntyi, kun Jere Sallinen antoi harkitsemattoman syötön keskialueelle. Hän tavoitteli Armiaa, mutta ruotsalaispelaaja haistoi yrityksen ja katkaisi. Jonatan Berggren ja Fabian Zetterlund alustivat ja Oscar Lindberg tinttasi kiekon ohi Larmin ajassa 37.17.

– Ajattelin heti kun Sallisen syöttö lähti, että Houston meillä on ongelma, Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkonen heitti.

Ruotsi juhlii Oscar Lindbergin maalia Suomea vastaan MM-ottelussa Tampereella 2023.

Ruotsi juhli Oscar Lindbergin johtomaalia ja lopulta voittoa Tampereen areenassa. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Sallisen harhasyötön kaltaisia virheitä on harvoin nähty Leijonilta isoissa peleissä. Nyt sellainen tuli. Tämä herättää kysymyksen, onko pelaajia patistettu aiempaan nopeampaan pelin kääntämiseen. Sallinen, jos kuka, on tunnettu luotettavuudestaan.

Mitä sanot, käsiteltiinkö tuo virhe toisella erätauolla kopissa?

– Tuskin. Korkeintaan niin, että Sallinen nosti kätensä virheen merkiksi.

Viihdyttäjä hakkasi tasoituksen

Leijonien tasoituksen runttasi Juho Lammikko. Sentteri seurasi Lars Johanssonilta tulleen paluukiekon ja kokeili miinuskulmasta. Kiekko kimposi Johanssonin suojien kautta sisään ajassa 46.47. Syötön saivat tililleen Kapanen ja Harri Pesonen.

Juho Lammikko tuulettaa maaliaan.

Juho Lammikko tuuletti maaliaan. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Maali oli Lammikon ensimmäinen arvokisoissa. Mies pelasi nyt 20. MM-ottelunsa miesten tasolla.

Porin Ässistä maailmalle lähtenyt työmyyrä otti nyt jäällä isoa roolia. Pukukopissa hän on ollut Leijona-pelaajien kommenttien perusteella vauhdissa jo pidempään.

NHL:ssä Lammikon yhden kauden maaliennätys on seitsemän, mutta tällä kaudella Sveitsin pääsarjassa hän viimeisteli peräti 24 kaappia Zürichille. Lammikko oli sarjan maalipörssissä peräti kolmas. Hänen edelleen kiilasivat vain Hartikainen (Geneve/28 maalia) ja Matej Stransky (Davos/25).

Leijonien seuraava MM-peli on keskiviikkona kello 20.20 Ranskaa vastaan.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *