• 14 toukokuun, 2023

Lionel Messi sai taas rajun buuauskonsertin – kohuttu siirtosaaga Saudi-Arabiaan asettaa supertähden kummallisesti kahden tulen väliin


Paris Saint-Germain on jälleen matkalla Ranskan miesten jalkapallomestaruuteen. PSG kaatoi lauantaina Ajaccion maalein 5–0 ja johtaa Ranskan Ligue 1 -pääsarjaa kuuden pisteen kaulalla toisena olevaan RC Lensiin. Sarjakautta on jäljellä kolme täyttä ottelukierrosta.

Vaikka PSG on marssimassa sen 11. mestaruuteen, millä se nousee eniten mestaruuksia voittaneeksi seuraksi pääsarjan ammattilaisuuden ajalla, ei sen kausi ole ollut helppo. Joukkueen peli on takellellut kauden mittaan ja sen kannattajat ovat kritisoineet rankalla kädellä seuran heikkoja suorituksia.

Erityistä kritiikkiä sai aikaan taas tapahtunut sen putoaminen Mestarien liigasta, huolimatta PSG:n suurista satsauksista Euroopan suurinta seurajoukkueturnausta kohtaan.

Kylian Mbappe.

Kylian Mbappe iski eilen kahdesti 5–0-voitossa. Kuva: Getty Images
Yhteenotto PSG:n ja Ajaccion ottelussa.

Ottelussa riitti kuumia tunteita. PSG:n Achraf Hakimi katseli punaista korttia 77. minuutilla ja Ajaccion Thomas Mangani hetkeä myöhemmin. Kuva: Anadolu Agency / Getty Images

PSG:n otteluissa stadionilla tunnelman pääasiassa luovat ultrakannattajat ilmoittivat kuluneella viikolla boikotoivansa seuransa otteluita viime aikojen tapahtumien vuoksi.

Näihin tapahtumiin ultrat laskevat PSG:n otteet kentällä, seuran puheenjohtajan Nasser Al-Khelaifin kyvyttömyyden kuunnella seuran kannattajia ja Lionel Messin Saudi-Arabiaan liittyvän siirtosaagan kehityksen. Kannattajat aikovat boikotoida miesten pelien lisäksi naisten edustusjoukkueen ja miesten käsipallojoukkueen otteluita.

Argentiinalaislegenda Messi saikin Ajacciota vastaan kuulla kunniansa tavan faneiltakin. Jo aiemmin Messiä kauden otteluissa solvanneet PSG:n ultrakannattajat puuttuivat Stade de France -stadionilta, mutta suurin osa ottelun katsojista buuasi ja vihelsi argentiinalaiselle aina tämän koskiessa palloon.

Messin flirttailu Saudi-Arabian kanssa on tulehduttanut hänen välejään sekä ranskalaisseuraan että erityisesti sen kannattajiin.

Lionel Messi.

Lionel Messi on saanut rutkasti buuauksia PSG:n kannattajilta. Kuva: DeFodi Images / Getty Images

Milloin sopimus syntyy, vai syntyikö se jo?

Suurimman viime aikojen railon Messin ja PSG:n välille aiheutti tähden luvaton matka Saudi-Arabiaan. Messi ei saapunut joukkueensa harjoituksiin toukokuun ensimmäisellä viikolla tappiollisen Lorient-ottelun jälkeen. Hän oli sen sijaan matkannut Saudi-Arabian pääkaupunkiin Riadiin.

PSG ratkaisi asian hyllyttämällä tähtensä toiminnastaan kahdeksi viikoksi, minkä vuoksi argentiinalainen ei myöskään pelannut kahdessa Ranskan liigan pelissä. Messi puolestaan pahoitteli lähtöään seuralle ja joukkuetovereilleen julkisesti matkansa jälkeen. Hän väitti luulleensa Lorient-pelin jälkeistä päivää vapaaksi ja sanoi, ettei sovittua matkaa pystynyt peruuttamaan.

Ranskalaisen L’Equipe-lehden mukaan PSG:n päävalmentaja Christophe Galtier oli pyytänyt pelaajille maanantain ja tiistain vapaaksi, jos joukkue voittaisi Lorientin. Messi oli siirtänyt matkaansa jo kahdesti ja aikoi matkustaa Saudi-Arabiaan heti, kun joukkueella olisi kaksi päivää vapaata.

Messi palasi ja keskusteli seuransa kanssa matkastaan.

– En aio kommentoida hänen sanktioitaan vieläkään, kuten ei kukaan muukaan. Oli ilo saada Leo takaisin mukaamme ja hän on osoittanut suurta halua harjoitellessaan joukkueen kanssa, PSG:n päävalmentaja Galtier kommentoi lehdistötilaisuudessa ennen lauantain ottelua.

Video: PSG:n päävalmentaja Christophe Galtier kommentoi Lionel Messin paluuta joukkueeseen.

Tärkeimmäksi syyksi Messin matkalle kuitenkin on katsottu sopimusneuvottelut. Messin on kerrottu useissa medioissa saaneen satojen miljoonien eurojen arvoisen tarjouksen Saudi-Arabian pääsarjassa pelaavalta Al-Hilalilta. Argentiinalaisen sopimus PSG:n kanssa päättyy tämän kauden loppuun ja hänen on kerrottu jo pitkään etsivän uutta seuraa.

Messillä on tiiviit suhteet Saudi-Arabiaan. Hän allekirjoitti vuonna 2021 useiden miljoonien eurojen arvoisen sopimuksen Saudi-Arabian kanssa, ryhtyen Persianlahden valtion viralliseksi mainoskasvoksi.

Uutistoimisto AFP ennätti jo kuluneen viikon alussa kertoa varmaksi, että Messi olisi tehnyt sopimuksen Al-Hilalin kanssa tulevasta kaudesta. Messin isä Jorge, joka toimii tähden asiainhoitajana, kiisti väitteet.

Saudit kivenä kengässä PSG:lle ja Argentiinalle

Messin neuvottelut ja PSG:lle sopimaton vierailu Saudi-Arabiassa ovat monin tavoin vaikeita pariisilaisille. PSG on Qatarin valtion omistuksessa ja Saudi-Arabia kuuluu maan kovimpiin kilpailijoihin. Molemmat maat ovat käyttäneet vahvasti hyödykseen urheilupesua ja hyötyvät tällä hetkellä yhteisesti myös Messistä.

Saudi-Arabian pääsarjassa pelaa tällä hetkellä myös Messin vastinpari Cristiano Ronaldo. Portugalilaisen siirto kuningaskunnan jalkapallosarjaan ei ole ollut pelillisesti menestyksekäs, mutta tuo Ronaldolle mediatietojen mukaan yli 200 miljoonaa euroa 2,5 sopimusvuodesta.

Myös Messin kotimaalle Argentiinalle supertähden sopimukset Saudi-Arabian kanssa aiheuttavat hankalan paikan.

Saudi-Arabia on kertonut tavoittelevansa vuoden 2030 jalkapallon MM-kisojen isännyyttä yhdessä Egyptin ja Kreikan kanssa. Samaan aikaan Argentiina, Uruguay, Paraguay ja Chile hakevat samojen kisojen isännyyttä.

Kun kamppailu kisaisännyydestä kiihtyy, on maailman kaikkien aikojen suurimpiin jalkapalloilijoihin kuuluva Messi kahden tulen välissä. Argentiinalle MM-kultaa tuonut legenda valjastettaneen kisaisäntähaun aikana kotimaansa hakuprosessia vastaan.

Lionel Messi MM-finaalin jälkeen.

Lionel Messillä on rahakkaat sopimukset sekä Qatarin valtion omistaman PSG:n että suoraan Saudi-Arabian valtion kanssa. Kuva: FIFA via Getty Images

Osapuolista saudiarabialaiset ovat jo innokaina toivottaneet Messin tervetulleeksi.

– Kun Messi ja Ronaldo pelasivat yhdessä Espanjan liigassa, se oli yksi maailman parhaista liigoista. Joten jos tämä sopimus toteutuu, kilpailu on kovaa. Koko maailman katseet ovat silloin Saudi-liigassa, eräs Al-Hilalin kannattaja kertoo uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Argentiinassa sen sijaan toivottaisiin maan suuren sankarin paluuta juuri Espanjaan ja FC Barcelonaan.

– Uskon, että hänen olisi hyvä lopettaa uransa siellä. Minusta se olisi ihanteellista. Mutta, mitä minä tiedän? Buenos Airesissa haastateltu argentiinalaisfani kommentoi.

PSG:n kannattajille sen sijaan Messi on jäänyt omanlaiseksi häpeätahraksi. Hänen ei ole katsottu sitoutuneen seuraan samalla lailla kuin Barcelonaan. Messistä on tullut kannattajille esimerkki siitä, mikä kaikki on mennyt vikaan seurassa. Se on heidän mielestään keskittynyt vain supertähtien kiinnittämiseen eikä ole rakentanut oikeasti kilpailukykyistä joukkuetta.

Video: Näin fanit Saudi-Arabiassa ja Argentiinassa kommentoivat Lionel Messin jatkoa. Al-Hilalin fanit iloitsevat jo Messin oletetusta sopimuksesta seuraan.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *