• 4 elokuun, 2023

Tampereen keskustaan avataan baari, jossa soitetaan pelkkää Popedaa


Ravintoloitsija Louie So uskoo, että vastaavalle baarille on kysyntää.

Popedalle omistettu baari Tampereella. Kuvattuna 4.8.2023.

Popeda-teemainen baari sai yhtyeen kitaristin Costello Hautamäen hyväksynnän. Kuva: Antti Eintola / Yle

Tampereen Hämeenkadulle avataan tänään perjantaina rockyhtye Popedalle omistettu pop-up baari. Hankkeen on ideoinut ravintoloitsija Louie So.

Baarissa on esillä kitaroita, kultalevyjä, ja muita Popeda-aiheisia esineitä vuosien varrelta. Soittolistalla on pelkästään Popedan tuotantoa aina alkuajoilta nykypäivään.

Popedalle omistettu baari Tampereella. Kuvattuna 4.8.2023.

Seiniltä löytyy esimerkiksi Popedan jäsenten käyttämiä kitaroita. Kuva: Antti Eintola / Yle

Ohjelmassa on myös karaokea, livemusiikkia sekä tietovisoja, joissa testataan asiakkaiden tietämystä tamperelaisbändistä.

Pop-Up Bar Peppone -nimellä kulkevan baarin teema vaihtuu aina noin kolmen kuukauden välein. So kertoo, että on miettinyt pop-up baarin perustamista jo tovin.

– Mietittiin sitten, että mikä olisi aihe tähän ensimmäiseen teemaan. Popeda oli ensimmäinen, mikä tuli mieleen. Yhtye on legendaarinen Tampereella ja koko Suomessa, So sanoo.

So kertoo, että baari päätettiin perustaa puhtaasti kokeilumielessä eikä sen kannattavuudesta ole varmuutta. Perusteellista kartoitusta kysynnän suhteen ei ole etukäteen tehty.

– Sanotaan näin, että tämä on mututuntuma. Uskon, että bändin musiikki kantaa tätä ideaa hyvin, So sanoo.

So keskusteli hankkeesta etukäteen Popedan kitaristin Costello Hautamäen kanssa.

– Olemme Costellon kanssa hyviä tuttuja vuosien varrelta. Soitin hänelle ja kerroin ideasta. Hän mietti hetken ja totesi, että miksi ei. Lähdettiin siitä viemään asiaa eteenpäin.

Ravintolapäällikkö Elisa Aho aloitti työt juuri avatussa Popedalle omistetussa baarissa.

Ravintolapäällikkö Elisa Aho aloitti työt Popedalle omistetussa baarissa. Kuva: Antti Eintola / Yle

Viimeinen keikka häämöttää

Popeda ilmoitti viime vuoden marraskuussa lopettavansa. Päätöksen lopettamisesta teki yhtyeen solisti Pate Mustajärvi. Muu yhtye olisi vielä halunnut jatkaa esiintymistä.

– Olen ylpeä näistä kilometreistä ja kiitollinen kaikille, joiden kanssa tämän taipaleen olen saanut kulkea. Tässä kohtaa elämää ja uraa on kuitenkin vedettävä henkeä, uskallettava kävellä pois lavalta ennen kuin joku taluttaa. Se, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, jää nähtäväksi, Mustajärvi kertoi lopettamispäätöksen yhteydessä.

Yhtye on julkaissut 20 albumia, kolme livelevyä ja yhden kokoelma-boxin sekä vastaanottanut 19 jalometallilevyä. Yhtyeen levyjä on myyty yhteensä liki 800 000 kappaletta.

Popedan viimeinen keikka on Ratinan stadionilla Tampereella 2. syyskuuta.

Voit keskustella aiheesta 5.8. kello 23 asti.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *