Djurgårdenin ja AIK:n välinen Tukholman paikalliskamppailu oli AIK-kannattajien rähinöinnin takia keskeytyksissä tunnin.

Mellakkapoliisit ottavat yhteen AIK-kannattajien kanssa.

Mellakkapoliisit joutuivat rauhoittelemaan AIK:n kannattajia. Kuva: TT / Lehtikuva

Ruotsin jalkapallon pääsarjajoukkue AIK:n toimitusjohtaja Manuel Lindberg on jättänyt tehtävänsä.

Viimeinen niitti Lindbergin erolle oli AIK:n ja Djurgårdenin välinen Tukholman paikalliskamppailu, joka suistui loppuhetkillä kaaokseen.

Ottelu eteni pitkään 0–0-tilanteessa, kunnes Djurgårdenin Marcus Danielson vei isännät johtoon 82. minuutilla.

Varsinaisen peliajan päättyessä AIK:n Axel Björnström sai punaisen kortin, jonka jälkeen tunteet kuumenivat, ja useat pelaajat ottivat yhteen kentällä. Pian tämän jälkeen myös toinen AIK:n pelaaja, Erick Otieno, näki punaista.

Tämä oli liikaa AIK-faneille, jotka alkoivat heitellä soihtuja ja ilotulitteita kentälle lähelle Djurgårdenin maalivahtia. Räjähteitä lenteli myös katsomoon. Ottelu keskeytettiin, ja naamioituneita AIK-kannattajia pyrki kentälle ja hyökkäsi paikalle marssineiden mellakkapoliisien kimppuun.

Ottelu oli lopulta keskeytettynä tunnin, jonka jälkeen pelattiin puuttuvat minuutit. Djurgården voitti 1–0 ja on sarjassa neljäntenä. Joukkue ei ollut koskaan aiemmin voittanut AIK:ta kotonaan Tele2 Arenalla.

Tukholman paikalliskamppailut ovat kiihkeitä kohtaamisia, mutta sunnuntaina tilanne karkasi käsistä. Djurgårdenin urheilujohtaja Bosse Andersson oli pelin jälkeen raivoissaan.

– He nolasivat itsensä täydellisesti. Tämä on suurin skandaali, jonka olen nähnyt Ruotsin jalkapallossa. He ovat hiton huonoja häviäjiä. Luulen, että kaikki AIK:n järjissään olevat kannattajat häpeävät stadionin tapahtumia, Andersson puhisi.

Bosse Andersson kuvassa.

Andersson oli pettynyt AIK:n kannattajiin. Kuva: Michael Campanella / Getty Images

AIK:n toimitusjohtaja Manuel Lindberg oli pettynyt kannattajien rähinöintiin.

– Tämä on surullista. Mielestäni tällainen käytös ei ole AIK:n arvoista.

Ruotsin suurseuroihin lukeutuva AIK on kriisissä. Se on voittanut tällä kaudella vain yhden pelaamastaan kymmenestä ottelusta ja on toiseksi viimeisenä. Kannattajat ovat vaatineet päävalmentaja Andreas Brännströmin ja toimitusjohtaja Lindbergin eroa.

– Ymmärrän tavallaan vihaisia ihmisiä, jotka eivät jaksa tätä enää. Meidän pitää parantaa, AIK:n pelaaja Sotirios Papagiannopoulos sanoi.

Ruotsalaismediat kertoivat Lindbergin erosta maanantaina.

– Otan vastuun tilanteesta ja olen siksi päättänyt astua sivuun, Lindberg kommentoi.

Ruotsin poliisi on aloittanut tutkinnan ottelun tapahtumista.

Suomalaispelaajista Rasmus Schüller pelasi Djurgårdenin keskikentällä koko ottelun. Robin Tihi puolestaan uurasti AIK-puolustuksessa 90-minuuttisen.

Lähteet: Expressen, SVT, Dagens Nyheter.