• 12 elokuun, 2023

Anthony Joshuan fuskaus hermostutti Robert Heleniuksen – ottelun promoottorilla pyyntö suomalaiselle: ”Älä voita”


Robert Helenius, 39, saapui perjantain punnituksen jälkeen Yle Urheilun haastatteluun tuohtuneena. Hän oli juuri päässyt Anthony Joshuan, 33, ihon alle tuijotuskilpailussa, mutta britti pääsi iskemään toisella tavalla.

Heleniuksen tiimiltä oli kysytty jo hyvissä ajoin, ennen kuin ottelu oli edes sataprosenttisen varma, minkälaisilla hanskoilla hän aikoo otella lauantai-iltana. Joshua valitsi sitten aivan erilaiset välineet.

– Hänellä on sellaiset hanskat, missä ei ole mitään pehmustetta. Ne olivat ihan tyhjät. Jouduttiin huutamaan ja ruveta riehumaan, että meille myös samanlaiset, Helenius puhisi.

Yleensä rauhallinen suomalaisottelija myönsi, että hänellä meni tilanteessa hermot ja tunteet nousivat pintaan. Erityisesti häntä harmitti se, että Joshuan tiimi huijasi.

– Ihan kuin hänellä ei muutenkin olisi täällä kotikentällä kaikki hyvin. Että pitää alkaa fuskailla tuollaisilla hanskoilla. Minun mielestäni se on ihan naurettavaa.

Helenius kuvaili omia hanskojaan tyynyiksi ja totesi, että kaksikko voisi yhtä hyvin otella ilman niitä. Näin tuskin käy, mutta se on ainakin varmaa, ettei Helenius ottele ”tyynyillään”.

– Hanskat vaihtuvat, hän vakuutti.

Anthony Joshua hermostui Robert Heleniuksen tuijotukseen punnitustilaisuudessa.

Lapissa lomailu vaihtui huippuotteluun

Heleniuksen viikko on ollut huomattavasti erilainen, mihin hän oli varautunut. Hänen piti nimittäin alun perin olla perheensä kanssa lomalla Lapissa kalastelemassa ja metsästämässä. Sen sijaan hän oli Lontoossa ja antoi haastatteluja toisensa perään usean tunnin ajan.

– Olen parin päivän aikana antanut enemmän haastatteluja kuin koskaan aiemmin. Raskasta, Helenius naurahti.

Perjantain punnituksesta Heleniukselle jäi hyvä fiilis päälle, ja hän aikoi jatkaa fiilistelyä siirtymällä omaan kuplaansa ja keskittyä vain tulevaan otteluun.

Anthony Joshua on erilainen vastustaja, johon Helenius on tottunut. Suomalainen aikookin lähteä otteluun rauhallisella tahdilla.

– Kolmannessa tai neljännessä erässä täytyy tehdä vähän räväkämpää yritystä osumiseen, hän suunnitteli.

– Totta kai jo ensimmäisessä erässä pitää olla räväkkä, mutta katsotaan ensin pari ensimmäistä erää, millä tavalla hän lähtee hyökkäämään.

”Haluaa sekoittaa kaikkien suunnitelmat”

Anthony Joshua voitti kultaa Lontoon olympialaisissa ja siirtyi tämän jälkeen ammattilaiseksi. Joshua on tämän jälkeen voittanut IBF-, WBO- ja WBA-liiton maailmanmestaruudet, mutta menetti nämä ukrainalaiselle Oleksandr Usykille syyskuussa 2021.

Joshuan piti alun perin kohdata lauantaina Dillian Whyte ja oli valmistautunut miehensä kohtaamiseen jo pitkään, mutta tämän dopingnäytteessä oli epäselvyyksiä. Sen takia lontoolaisen areenan kehään astuu nyt täysin erilaisella tyylillä nyrkkeilevä Robert Helenius.

Etukäteisarvioissa Joshuan voittoa odotetaan, sillä tämän nopeus, tekniikka ja monipuolisuus ovat ajoittain ylivertaisia, mutta laji-ihmiset antavat myös Heleniukselle mahdollisuuden.

– Heleniuksella on hyvät mahdollisuudet. Hänellä on kova lyönti, hän on iso ja vahva. Uskon, että hän haluaa tulla tänne ja sekoittaa kaikkien suunnitelmat, totesi WBA-, WBO- ja WBC-liittojen entinen raskaansarjan maailmanmestari David Haye.

Raskaansarjan entinen maailmanmestari David Haye kuvassa.

David Haye sparrasi Robert Heleniuksen kanssa aktiiviaikoinaan. Kuva: JAMES FEARN/PPAUK/Shutterstock/All Over Press

Haye tuntee Heleniuksen hyvin, sillä Helenius sparrasi Hayeta 12 vuotta sitten. Britti piti erityisesti suomalaisen käytöksestä punnitustilaisuuden tuijotuskilpailussa. Helenius sai Joshuan hermostumaan, kun hän ei kääntänyt katsettaan ensimmäisenä.

– Ehkä Joshua tuntee painetta. Ehkä hän huomaa, että Helenius on iso, vahva viikinki ja että tämä on totta. Hän sai Joshuan puhumaan. Pidin siitä, Haye hehkutti.

Tuleeko kaikkien aikojen suurin yllätys?

Anthony Joshuan tähti on hiipunut viime vuosina nyrkkeilytaivaalla, joten hän tarvitsee ottelusta voiton voidakseen edes haaveilla mestaruusottelusta. Raskaansarjan rankingissa Joshua on tällä hetkellä neljännellä sijalla. Hänen edellään ovat Usyk, WBC-liiton mestari Tyson Fury sekä Deontay Wilder.

Lontoon nyrkkeilyillan promoottori Eddie Hearn toivoo, että Joshua voittaa lauantaina Heleniuksen. Silloin Joshua ottelisi seuraavaksi Wilderia vastaan. Wilder tyrmäsi Heleniuksen lokakuussa 2022 ensimmäisen erän loppusekunneilla.

Hearn muistutti kuitenkin Yle Urheilulle, että raskaansarjan otteluissa ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu. Viime huhtikuussa tauon jälkeen kehään palannut Joshua ei ollut tuolloin yhtä tyrmäävässä kunnossa kuin aikaisemmin.

– Robert on iso mies. Hän voi lyödä todella kovaa, ja mitä tahansa voi tapahtua raskaansarjan ottelussa, joten ottelu on pakko voittaa, Hearn sanoi.

Promoottori Eddie Hearn (keskellä) Anthony Joshuan ja Robert Heleniuksen kanssa.

Eddie Hearn (keskellä) uskoo, että Robert Helenius antaa kehässä kaikkensa Anthony Joshuaa vastaan. Kuva: Getty Images

Kokenut promoottori tuntee Heleniuksen ja tämän tiimin hyvin, ja Joshua tarvitsi vastustajakseen rehellisen ja uskottavan ottelijan, joka lähtee voittamaan.

Hearnilla olikin suomalaisille nyrkkeilyn ystäville terveisiä.

– Kuulkaa, teidän kundinne voi aiheuttaa yhden kaikkien aikojen suurimman yllätyksen nyrkkeilyssä, jos hän voittaa, hän sanoi ja osoitti seuraavaksi sanansa Heleniukselle.

– Robert on hyvä mies, ja hänellä on hyvä sydän. Hän tekee kaikkensa itsensä ja maansa puolesta, mutta ole kiltti, älä voita!Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *