• 8 maaliskuun, 2023

Kikkapoika Trevor Zegras jälleen vauhdissa, katso Anaheim-tähden näyttävä osuma – suomalaiset onnistuivat laajalla rintamalla maalinteossa

New Jersey Devilsin Erik Haula vietti kolmen tehopisteen iltaa. Sebastian Aho pelasi uransa 500. NHL-ottelun.

Suomalaiset onnistuivat laajalla rintamalla maalinteossa NHL:ssä.

Anaheimin ”kikkapoika” Trevor Zegras veivasi näyttävän 1–2-kavennuksen Seattlea vastaan yön NHL-kierroksella. Zegras pääsi vastakkain Seattlen maalivahti Philipp Grubauerin kanssa ja veivasi kiekon vasemman jalkansa takaa yläkulmaan.

Zegrasin maalista huolimatta Seattle voitti ottelun selvin lukemin 5–2. Eeli Tolvanen jatkoi hyvää virettään uudessa seurassaan ja laukoi ylivoimalla 4–1 maalin. Osuma oli Tolvaselle kauden 13. ja päätti seitsemän ottelun maalittoman putken.

New Jersey Devilsin Erik Haula vietti kolmen pisteen iltaa, kun Devils taipui Toronto Maple Leafsille 3–4. Tehot 2+1 iskenyt suomalaishyökkääjä oli mukana joukkueensa jokaisessa osumassa.

Haula toi joukkueensa 1–1-tasatilanteeseen toisessa erässä. Päätöserässä hän syötti Ondrej Palatin 2–2-tasoituksen ja vei joukkueensa johtoon ohjaamalla Palatin lähettämän kiekon reppuun aivan maalin edustalta.

Toronto kuitenkin punnersi viimeisten minuuttien aikana rinnalle ja ohi Michael Buntingin ja Auston Matthewsin maaleilla.

– Turhauttaa. Olimme hyvässä tilanteessa. He tasoittivat liian helposti lopussa. Meidän pitää oppia, kuinka pelata johtoasemassa hyviä joukkueita vastaan. Etenkin kun pudotuspelit lähestyvät, Haula sanoi (siirryt toiseen palveluun).

Haula on tehnyt tällä kaudella 63 ottelussa tehot 7+25=32. Hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi. New Jersey on tukevasti pudotuspelipaikassa kiinni. Se on Metropolitan-divisioonassa toisena, neljä pistettä Carolinan perässä.

Colorado hurjana, Barkoville voittomaali

Pudotuspelipaikasta kamppaileva Colorado Avalance päätti kolmen ottelun tappioputkensa rysäyksellä, kun se murjoi San Jose Sharksin tennislukemin 6–0. Mikko Rantanen iski joukkueen kolmannen osuman ja Artturi Lehkonen teki päätöslukemat.

San Josen maalivahti Kaapo Kähkönen luisteli vaihtoon viiden päästetyn maalin jälkeen varhain toisessa erässä.

Artturi Lehkonen.

Lehkonen teki kauden 18. maalinsa. Kuva: Petri Saarelainen / AOP

Niin ikään pudotuspelitaistelussa mukana oleva Florida Panthers voitti Vegas Golden Knightsin Aleksander Barkovin toisen erän osumalla 2–1.

– Jokainen ottelu on valtavan tärkeä meille. Haluamme voittaa ne kaikki. Pelasimme erän kerrallaan. Olisimme voineet pelata paremmin etenkin toisessa erässä, mutta maalivahti Sergei Bobrovski oli erinomainen ja piti meidät pelissä mukana, Barkov sanoi (siirryt toiseen palveluun).

Bobrovski torjui ottelussa 31 kertaa.

Aholle 500 ottelua täyteen

Carolinan Sebastian Aho pelasi 500. NHL-ottelunsa. Aho juhlisti merkkipaaluaan, kun Hurricanes kukisti Montrealin voittolaukauskilpailussa 4–3. Jesperi Kotkaniemi teki ratkaisevan osuman voittolaukauskisan kuudennella kierroksella. Kotkaniemi keräsi ottelusta tehot 1+1.

Montreal meni ottelussa kaksi kertaa johtoon, mutta Carolina tuli molemmilla kerroilla tasoihin.

– En tiedä mikä meitä vaivaa, mutta jotenkin aloitamme ottelut ennakolta heikompia joukkueita vastaan vähän huolimattomasti. Meidän täytyy päästä tästä eroon, jos haluamme olla sarjan parhaita, Kotkaniemi sanoi (siirryt toiseen palveluun).

Carolinan maalivahti Antti Raanta ehti torjua kahdeksan laukausta ja päästää kaksi maalia ennen kuin hän loukkaantui ja luisteli vaihtoon ensimmäisen erän päätteeksi.

Carolinan päävalmentaja Rod Brind’Amourin mukaan kyse ei ollut pahasta loukkaantumisesta, vaan enemmänkin varotoimenpiteestä.

Joukkueeseen hiljattain liittynyt Jesse Puljujärvi ei ollut vielä kokoonpanossa.

Patrik Laineen Columbus Blue Jacketsin korpivaellus jatkui, kun se kärsi 5–4-tappion Pittsburghille. Columbus aloitti ottelun terävästi ja meni ottelun avauserässä 3–0-johtoon. Laine teki kolmannen maalin Jack Roslovicin ja Kent Johnsonin esityöstä. Liam Foundt lisäsi lukemat 4–0:aan toisessa erässä.

Pittsburgh kavensi Jason Zuckerin maalilla toisessa erässä ja kiri tasoihin kolmannessa. Jatkoajalla sankariksi nousi Pittsburgin Sidney Crosby, joka laukoi ratkaisevan maalin.

Crosbystä tuli NHL-historian toinen pelaaja, joka on tehnyt 20 maalia jatkoajalla. Eniten jatkoaikaosumia on Alexander Ovetskinilla (25). Tshekkilegenda Jaromir Jagrilla on 19.

Tappio oli Columbukselle kolmas peräkkäin. Joukkue on Metropolitan-divisioonan viimeisenä.