• 19 helmikuun, 2023

Mikko Rantanen saavutti komean rajapyykin suomalaisista kolmanneksi nopeimpana – Justus Annunen torjui toisen NHL-voittonsa

Coloradon Mikko Rantanen palasi viiden maalittoman ottelunsa jälkeen komeasti maalitilastoihin jääkiekon NHL:ssä.

Mikko Rantanen vei päähuomion, kun Colorado voitti jääkiekon NHL:ssä vieraissa St. Louisin 4–1.

Rantanen laukoi NHL-uransa 200. täyosuman Nathan MacKinnonin esityöstä ensimmäisessä erässä.

Turkulaishyökkääjä tarvitsi hienoon rajapyykkiin 462 NHL-ottelua. Suomalaisista vain Teemu Selänne (322 ottelua) ja Jari Kurri (328 ottelua) ovat rikkoneet 200 taalaliigan maalin rajan Rantasta nopeammin.

Rantanen syötti toisessa erässä Coloradon voittomaaliksi jääneen 2–0-osuman, jonka viimeisteli Bowen Byram.

Päätöserässä Artturi Lehkonen siirsi ylivoimalla nokkelasti kiekon maalin kulmalle Valeri Nitshushkinille, jolla oli helppo työ viimeistellä 3–1-maali, joka katkaisi käytännössä St. Louisin suurimman taistelutahdon.

Byram sinetöi illan toisella osumallaan Coloradon 4–1-loppuluvut.

Justus Annunen, 22, oli torjuntavastuussa Coloradon maalilla ja pysäytti NHL-uransa kolmannessa ottelussaan 19 laukausta. Voitto-ottelu oli hänelle NHL-uran toinen.

– Jätkät pelasivat tosin upeasti, eikä minun tarvinnut venyä huipputorjuntoihin. Loppujen lopuksi helppo peli minulle. Isoin juttu itselleni on siinä, että luotan omiin taitoihini, Kiekko-Laserin ja Kärppien kautta Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Annunen kommentoi pelin jälkeen.