• 14 maaliskuun, 2023

Kivi: ”Ottelun ratkaisu, kun TPS:n pelaaja työnsi meidän pelaajan maalivahtinsa päälle” – Lehkonen komppasi: ”Uskomattoman huono vihellys”


Turun Palloseura ja Kouvolan KooKoon tasoittivat jääkiekon SM-liigan 1. pudotuspelikierroksen sarjat 1-1:een ja siirsivät ratkaisut torstaille Poriin ja Ouluun.

Ässien päävalmentaja Karri Kivi ihmetteli isosti tuomariratkaisua Turussa.

Ässien päävalmentaja Karri Kivi ihmetteli tuomariratkaisua Turussa. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Porin Ässät sortui kolmannessa erässä jäähyilyyn ja menetti kahden erän jälkeisen 1–0-johtonsa. TPS tarttui sen sijaan pakkosaumassa oljenkorteensa, vaikka ehti hukata reilun minuutin kestäneen viisi kolme -ylivoimansa.

Yle Puheen kiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen aavisti jo päätöserän aikana, että Ässien päävalmentaja Karri Kivi käy kierroksilla ottelun jälkeen.

– Minusta heppoinen jäähy, josta TPS sai ensin viisi-kolmosen. Mutta uskomattoman huono oli vihellys, josta TPS teki voittomaalinsa muutama minuutti ennen loppua. Tilanteessa TPS:n pelaaja kaatoi Ässien Eemil Erholtzin TPS-vahti Lassi Lehtisen päälle, ja siitä kakkonen, päivitteli Lehkonen.

Kivi oli toteemikasvoinen lyhyessä lehdistötilaisuudessa.

– Ottelun ratkaisu oli se, kun TPS:n pelaaja työnsi meidän pelaajan oman maalivahtinsa päälle, Kivi tuhahti ja pidätteli silminnähden tunnemyrskyään.

Jonne Tammela viimeisteli kyseenalaisen jäähyn aikana TPS:n 2–1-voittomaalin ajassa 56.34.

Lehkosen mielestä TPS liputti kuitenkin itsensä ansaitusti mukaan tässä sarjassa. TPS vei ottelun laukaukset 65–29.

– Vieraiden ylivoima oli surkeaa, kun taas TPS teki kaksi ylivoimamaalia. Ässät on tyhjentänyt tankkinsa näihin peräkkäisten päivien kuuteen erään, kuten näimme kolmannessa erässä Turussa.

– Jos he hoitavat yhden välipäivän palauttelut hyvin, niin tulemme näkemään huikean spektaakkelin torstaina Porissa. Ässät saa valtavan latauksen seuraavaan peliin kotiyleisöltä. Maalivahtipeliin tämä sarja ei tule ratkeamaan, jatkoi Lehkonen.

”Kärppien pienten asioiden hoitaminen jäi vajaaksi”

Kärppien pelaaminen herätti edelleen ihmetystä. KooKoo nosti pelitasoaan ja voitti oululaiset 4–1 tasoittaen sarjan 1–1:een.

– Kärpät jäi tänään KooKoosta jälkeen työnteossa, luisteluvoimassa, kamppailupelaamisessa, irtokiekoissa ja maalinedustan pelaamisessa. Pienten asioiden hoitaminen, joka pitäisi olla pelaajille ihan selviö, jäi vajaaksi, ihmetteli Lehkonen.

Kiekkoasiantuntija pitää Kärppiä edelleen mysteerijoukkueena.

– Henkinen lukko on jotenkin päällä. Joukkue pitää saada innostumaan. Nähdäänkö torstaina uudenlainen Kärpät? Sitä ei oikein tiedä, pohti Lehkonen.

KooKoolle kolmannen maalin värkännyt Teemu Rautiainen piti KooKoon esitystä ehjänä 60-minuuttisena.

– Olimme Oulussa ensimmäisessä pelissä avauserän jaloissa, mutta sen jälkeen on homma parantunut, kone käynnistynyt ja pelaaminen ollut nousujohteista. Ymmärrämme, kuinka huippujoukkue Kärpät on, ja välillä joudumme puolustamaan ja sietämään sitä. Tarvitsemme vielä napsun lisää torstaina, arvioi Rautiainen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *