• 8 heinäkuun, 2023

Oliver Helander jätti homman kesken Oulussa – haastattelussa huojentavia tietoja vamman laadusta


Oliver Helander heitti Oulun GP-kisoissa kolmesti ja voitti tuloksella 81,27.

Oliver Helander 2023.

Oliver Helander, arkistokuva. Kuva: Anna Wikman / Yle

Mika Halonen,

Petra Manner

Oliver Helanderin urakka Oulun GP-kisoissa jäi kolmeen yritykseen. Ensimmäistä ja kolmattaan hän ei mittauttanut. Toisella syntyi voittotulos 81,27.

Kolmannen heittonsa jälkeen Helander otti kenkänsä pois ja kävi näyttämässä jotain valmentajalleen Tero Pitkämäelle. Samalla tiedot heittopaikalta kertoivat, että keihäskarju jättää kisan kesken.

Oliver Helander jätti leikin kesken.

Se oli tietenkin huolestuttava tieto. Helander on kärsinyt urallaan useista vaikeista loukkaantumisista ja kilpaillut säästeliäästi.

Lue myös: ”Mietin, onko enää järkeä jatkaa” – lähellä lopettamista ollut Oliver Helander kertoo onnettomuudesta, joka muutti kaiken

Turun Paavo Nurmen kisoissa 13. kesäkuuta hän kiskaisi loistavan sarjan. Paras kantoi 87,32, joka oli uran kolmanneksi paras tulos. Helanderin ennätys 89,83 on samoista Turun kisoista edelliseltä kesältä.

Helander on tämän kauden maailmantilastossa viidentenä ja kuuluu Suomen harvoihin mitalitoivoihin Budapestin MM-kisoissa. Kauden kärkinimi toistaiseksi on tšekkiläinen Jakub Vadlejch tuloksella 89,51.

Pian keskeyttämisensä jälkeen Helander kuitenkin kertoi huojentavia tietoja loukkaantumisensa laadusta.

Helander sanoi Yle Urheilun haastattelussa, että hänen nilkkansa pyörähti toisessa heitossa. Helander oli sanonut ennen Oulun kisaa, että tärkein tekninen kehityskohde on tukijalan pito.

– Muuten se oli ihan hyvä heitto, mutta ei pitänyt tuki tälläkään kertaa.

Sattuiko pahasti?

– Kyllä se pyörähti ihan kunnolla. Ei se nyt sillä tavalla kipeä ole, mutta varotoimenpiteenä en heitä enää.

Helander uskoi, että selviää tärskystä ilman lääkärikäynti ja pystyy heittämään suunnitelmansa mukaan seuraavan kerran Mikkelissä 21. heinäkuuta.

Helander ei ollut tyytyväinen heittoihinsa, jotka kisassa sai aikaan.

– Verryttely meni todella hyvin, mutta kisassa heitot aukesivat liian aikaisin, eivätkä lähteneet oikeaan asentoon. Se toinen olisi voinut olla hyvä, mutta kun nilkka pyörähti, meni tuesta läpi.

Oliver Helanderin haastattelu.

Oulun GP-kisojen hetki hetkeltä seuranta tässä artikkelissa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *