• 10 kesäkuun, 2023

Loukkaantumiset selättänyt yllätyshaastaja pakotti mestarin kolmanteen erään – Iga Swiatek nousi lopulta Ranskan avointen voittoon

Puolan Iga Swiatek voitti uransa neljännen tenniksen grand slam -turnauksen. Finaalivastus Karolina Muchova pelasi ensimmäistä kertaa grand slam -turnauksen loppuottelussa.

Iga Swiatek kuvassa.

Iga Swiatek juhlii jälleen Ranskassa. Kuva: Clive Mason / Getty Images

Puolan Iga Swiatek on voittanut Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelin mestaruuden. Maailmanlistan kärki ja turnauksen ykkössijoitettu Swiatek kaatoi loppuottelussa Tšekin Karolina Muchovan 6–2, 5–7, 6–4.

Loukkaantumisista aiemmin urallaan kärsinyt Muchova oli turnauksen yllättäjä. Hän pelasi ensimmäistä kertaa grand slam -turnauksen loppuottelussa. Ensimmäinen erä sujuikin kokeneen Swiatekin komennossa, ja ottelu näytti menevän helposti puolalaiselle.

Sijalla 43 maailmanlistalla oleva tšekki alkoi lämmetä toisessa erässä, kun hän mursi Swiatekin syötön kahteen otteeseen ja nousi 5–4-johtoon.

Muchova pääsi syöttämään erävoitosta, mutta Swiatek kykeni murtoon ja tasoitti 5–5:een. Seuraavaksi Muchova selvitti Swiatekin syöttövuoron ja taisteli omalla syöttövuorollaan erävoittoon 7–5 kolmannella eräpallolla.

Kolmannessa erässä tilanne vaihteli. Ensin Muchova siirtyi 2–0-johtoon, mutta Swiatek kiri rinnalle ja ohi. Muchova ei kuitenkaan lannistunut, vaan nousi 4–3-johtoon. Swiatek voitti seuraavat kaksi pistettä ja nousi pisteen päähän mestaruudesta.

Muchova ei enää kyennyt pitämään syöttöään, ja Swiatek pääsi tuulettamaan uransa neljättä grand slam -voittoa.

Iga Swiatek ja Karolina Muchova kuvassa.

Finalistit kättelivät ottelun jälkeen. Kuva: Clive Brunskill / Getty Images

Swiatek jyräsi mestaruuteen lopulta vakuuttavasti. Ainoastaan Muchova kykeni voittamaan erän mestaria vastaan tämän vuoden Roland Garrosin turnauksessa.

22-vuotias puolalainen viihtyy massakentillä, sillä Ranskan avointen voitto oli hänelle jo kolmas. Swiatek on juhlinut voittoa vuosina 2020 ja 2022. Hän on hävinnyt voittamissaan kolmessa turnauksessa Ranskassa vain yhden erän Muchovalle hävityn lisäksi, vuonna 2022 neljännellä kierroksella Kiinan Zheng Qinweniä vastaan.

Swiatek on ensimmäinen naisten kaksinpelin mestaruuden Ranskan avoimissa uusinut pelaaja sitten belgialaisen Justine Heninin ja vuoden 2007.