• 3 maaliskuun, 2023

Suomen hopeasankarin Niko Anttolan äiti häkeltyi ladun varressa – ”Ei olisi mitenkään uskonut syksyllä”Nuori superlahjakkuus Niko Anttola ankkuroi Suomen viestimiehet yllätysmitaliin.

Niko Anttolan vanhemmat Heli ja Marko Anttola varmistuneen viestihopean jälkeen.

Aino Paloniemi,

Riku Salminen

Suomen MM-viestihopea varmistui 20-vuotiaan Niko Anttolan kylmäpäisen ankkuriosuuden jälkeen. Aikuisten arvokisadebytantti Anttolan vanhemmat seurasivat kilpailua Planicassa. Isä Marko Anttola totesi kisan jälkeen, että Planicassa on nähty normaalia Niko Anttolaa.

– Todella hyvää suoritusta tänään varsinkin ja oli totta kai keskiviikkonakin, mutta normaalia Nikoa.

Anttolasta on reilun kuukauden sisään tullut niin nuorten maailmanmestari kuin aikuisten MM-hopeamitalisti. Nuorten MM-kultaa Anttola voitti 10 kilometrin vapaan kilpailussa tammi-helmikuun vaihteessa Kanadan Whistlerissä.

Ennen viestikilpailua juuri Anttola oli myös yksi suomen joukkueen kysymysmerkeistä, sillä hänellä ei ollut Planicassa olosuhteisiin tarvittavia vesikelin suksia.

– Jännitti todella paljon. Toiveissa oli mitali, mutta aika huikeaa oli, äiti Heli Anttola kommentoi heti viestin jälkeen.

Anttola lähti viimeiselle osuudelle runsaat 30 sekuntia ennen takaa-ajajia – Kanadan Oliver Leveilleä, Ranskan Jules Lapierreä, Ruotsin Calle Halfvarssonia ja Saksan Friedrcih Mochia. Anttolan osuuden aikana ero kasvoi jo 50 sekuntiin.

Viime kuukausina Anttola on tehnyt täydellisen läpimurron ja ottanut paikkansa aikuisten maajoukkueessa. Ankkuriosuus oli viimeistään osoitus siitä, että superlahjakkuus on läpäissyt kypsyyskokeensa.

– Uskoin, että Nikon pää kestää hyvin, jos vauhti on vain sopiva, eivätkä takaa-ajajat lähde ajamaan hullua kyytiä. Eivätkä lähteneet, isä Marko kertoi.

Erityisesti Anttolan erinomainen vapaan hiihtotavan tekniikka on kerännyt kehuja kansainvälisesti, aina Norjan Petter Northugia myöten.

– No varmaan olen osannut perusasiat opettaa, mutta kyllä se on Nikon omaa ansiota aika pitkälle tämä loppuviilaus. Hän on erittäin kiinnostunut siitä, Marko Anttola kertoi.

Miltä tuntuu seurata tätä hullunmyllyä?

– Tuntuu aivan uskomattomalta. Ei olisi mitenkään uskonut syksyllä, että näin käy, Heli Anttola kertoi.

Anttola on myös erittäin hyvä golfissa, miksi hänestä tuli juuri hiihtäjä?

– Ja-aa. Hän halusi valita paremman lajin.

Paikka viestijoukkueessa tuli Anttolan vanhempien mukaan yllättäen, joten hopeajuhlat odottavat vielä suunnitteluaan.

Anttola itse kertoi kovasta jännityksestä ennen kilpailua.

– Yritin vain pitää pään kasassa. Sillä se homma hoitui tänään, Anttola summasi maalissa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *