• 17 helmikuun, 2023

Lotta Henttala palasi kolmen vuoden jälkeen kansainvälisiin maantiekisoihin ja kiri heti toiseksi – ”Vähän jäi hampaankoloon”


Vuonna 2020 kilpailutauolle uupumuksen takia jäänyt suomalaispyöräilijä päätti palata kisoihin vuosi sitten käytyään lenkillä.

Elisa Balsamo ja Lotta Henttala kuvassa.

Elisa Balsamo juhli voittoa, Lotta Henttala (takana) kiri toiseksi. Kuva: Alex Broadway / Getty Images

Lotta Henttala palasi hienosti kolmen vuoden kilpailutauolta maantiepyöräilyn vuosittaisessa Setmana Ciclista Valenciana -kilpailussa Espanjassa. Henttala, 33, oli 119 kilometrin pituisen avausetapin kakkonen. Loppukirissä edelle pääsi vain Italian mestari Elisa Balsamo.

Henttala oli yllättynyt hyvästä sijoituksestaan.

– Tiesin kyllä että olen aika hyvässä kondiksessa. Mutta totta kai tosi kiva olla palkintokorokkeella. Kun miettii, mitä vuosi sitten oli, niin tosi jees aloittaa kisakausi tällä tavalla.

Maaliintulo oli Henttalan mukaan tavallaan tunteellinen hetki, mutta toisaalta hänestä tuntui, kuin ei olisikaan koskaan ollut poissa kisoista.

– Ja kun olin vasta toinen, jäi kuitenkin vähän hampaankoloon. Ilmeisesti haluan edelleen voittaa. En tiedä olisiko voitto ollut otettavissa, mutta olisin voinut olla vähän lähempänä. Kisaamattomuus tuntuu, ei ollut ihan flow’ta. Tarvitsen vielä kisoja ja loppukirejä, ehkä jossain vaiheessa napsahtaa.

Henttalan talli päätti keskiviikon joukkuepalaverissa, että tiimi työskentelee avausetapilla kirikykyisen Henttalan hyväksi. Nelietappisen kokonaiskisan voittoa Henttala ei tavoittele.

– Viimeistään lauantaina tulee pitkiä nousuja, jotka eivät ole minua varten. Olen varmasti enemmän auttajan roolissa. Meillä on täällä Ashleigh Moolman-Pasio, jolle varmasti ajetaan kokonaiskisa, belgialaisessa AG Insurance – Soudal Quick-Step -tallissa ajava suomalainen kertoi.

Lotta Henttala jublar på prispallen efter bronset i VM

Lotta Henttala saavutti ensimmäisenä suomalaisena maantiepyöräilijänä aikuisten sarjan MM-mitalin (pronssia) vuonna 2016. Kuva: EPA/All Over Press

Vahingossa takaisin kisoihin

Henttala jäi vuonna 2020 kilpailutauolle uupumuksen takia. Tauon aikana hän sai puolisonsa kanssa esikoisensa. Paluu maantiekisoihin alkoi oikeastaan vahingossa.

– Vuosi sitten kävin kerran lenkillä ja ajattelin, pitäisikö kuitenkin vielä yrittää ajaa. Oli sen verran kiva lenkki. Sitten sain sopimuksen tähän tiimiin. Tämä on ollut tähän mennessä tosi oiva talli. Kaikki ovat tukeneet ja auttaneet. Ei varmaan olisi tänään kakkospaikkaa tullut ilman tiimiä.

Henttala tavoittelee paikkaa Pariisin olympialaisissa. Hän oli mukana Riossa 2016 ja Tokiossa 2020. Olympiapaikka edellyttää UCI-pisteitä kansainvälisistä kisoista.

– Tämä oli vain yksi kisa muiden joukossa. Pitkä kausi vielä tulossa. Itselleni tämä oli toki hyvän fiiliksen tuoja, ollaan hyvässä kondiksessa ja parempaan suuntaan varmasti mennään. Pisteitä tuli tänää jonkin verran, mutta niitä tarvitaan varmasti enemmän, että päästään edes starttiviivalle.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *