• 16 maaliskuun, 2023

Ismo Lehkonen pelkää, että NHL:ssä läikkyy kohta pahasti yli – ”Kestääkö ihmiskeho tuollaista?”


Ismo Lehkonen paketoi uudessa podcastissa joka viikko NHL:n kuumimmat puheenaiheet, ilmiöt ja suomalaiset.

Toronton Alexander Kerfoot kaatuu, Coloradon Cale Makar työntää takaa.

Vauhti kiihtyy NHL:ssä niin kovaksi, että on vaarana mennä ylikierroksille. Toronton Alexander Kerfoot kaatuu, Coloradon Cale Makar tulee taustalta. Kuva: NHLI via Getty Images

Ilmiö nimeltä EK65. Erik Karlsson pelaa häkellyttävää kautta NHL:ssä, sarjan toiseksi huonoimmassa joukkueessa – ja vielä puolellatoista jalalla. Ismo Lehkonen avaa uudessa podcastissaan, mistä kaikesta ruotsalaispuolustajan tykkikausi koostuu.

– Innostui vanhalla iällä poimimaan pakkasesta niitä Frölundan aikoina opittuja taitoja, Lehkonen taustoittaa.

Karlsson taitaa Lehkosen mukaan ihailtavalla tavalla ”uimahyppääjien sekunnin”, erityisesti hyökkäysalueella.

Lehkonen nostaa Ikan änärin avausjaksossa esiin pelillisen ilmiön, josta puhutaan yllättävän vähän: pelikovuuden. NHL:ssä luisteluvauhti kiihtyy, kikkapojat varastavat otsikot, mutta samaan aikaan fyysinen peli muuttuu koko ajan kovemmaksi.

– Mulla on sellainen pelko, että tämä menee vielä hullummaksi. Taitoa on niin paljon, nopeutta on niin paljon, että nyt nousee esiin pallopelien vanha totuus: kovuudella pystyy rikkomaan taidon.

Lehkonen ennustaa, että jo ennen pudotuspelejä saatetaan nähdä merkkejä suoranaisesta vihakiekosta.

– Se on kuplinut siellä kattilassa koko ajan määrätyissä peleissä. Mutta ei ole menty sille levelille, mitä vaikka Detroit ja Colorado joskus aikoinaan paukuttivat menemään. Pelkään, että kattila kiehuu nyt niin kovaa, että saavutustarpeen eteen ollaan tekemään ihan mitä tahansa.

NHL:stä löytyy useita joukkueita, joilla on käynnissä niin sanottu viimeinen tanssi. Se koventaa peliä Lehkosen mukaan entisestään.

– Tullaan varmasti menemään sinne harmaan alueen pimeälle puolelle. Siellä on punaisella tussilla vedetty määrättyjen pelaajien nimi yli, että näihin jatkuvasti kontaktia, jopa sillä tavalla, että ne saadaan poistettua pelistä, ja pudotuspeleissä mieluummin koko ottelusarjasta.

Podcastissa Lehkonen kertoo, mitä kaikkea korostunut pelikovuus tuo mukanaan.

– 82 peliä runkosarjaa ja sen jälkeen neljä ottelusarjaa. Kestääkö ihmiskeho tuollaista myskäämistä?

Suomalaisista Lehkosen käsittelyssä ovat valmennukselta tiukat ohjeet saanut Anton Lundell, uuden kodin löytänyt Jesse Puljujärvi, taianomaisesti liikkuva Miro Heiskanen ja 50 maalin maagista rajaa tavoitteleva Mikko Rantanen.

Ikan änärin uusi jakso joka torstai kello 12 Yle Areenassa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *