• 13 kesäkuun, 2023

Kaksi kuoli ja kaksi vammautui pahoin kolarissa, vain lapsi turvaistuimessa säästyi: ammattikuljettajalle vaaditaan ehdollista vankeuttaKaksi kuoli ja kaksi loukkaantui vaikeasti liikenneonnettomuudessa Parkanossa kolme vuotta sitten. Kuorma-auton kuljettajaa vastaan on nyt nostettu syytteet.

Video onnettomuuspaikalta Parkanossa vuonna 2020.

Kuorma-auton kuljettajalle on nostettu syytteet vakavista rikoksista Parkanon lähes kolmen vuoden takaiseen liikenneonnettomuuteen liittyen. Häntä syytetään kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta, kahdesta törkeästä vammantuottamisesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kaksi kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa Parkanossa heinäkuussa 2020. Syyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeusrangaistusta ja yhdyskuntapalvelua.

Ei havainnoinut kääntyvää autoa ajoissa

Kuorma-auton kuljettaja tuli kuljetusfirman raskaalla ajoneuvolla Tampereen suunnasta kohti Parkanoa, kun se ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi vastaan ajavan auton etuosaan.

Keulaan törmätyssä autossa oli viisi henkilöä, joista yksi turvaistuimessa. Turvaistuimessa ollut lapsi oli ainoa, joka ei loukkaantunut vakavasti.

Syyttäjän mukaan kuorma-auton kuljettaja ajoi 80 kilometriä tunnissa, kun hänen edellään henkilöauton kuljettaja oli valmistautunut kääntymään tieltä vasemmalle Tampereenkadulle.

Henkilöauton kuljettaja oli ryhmittynyt lähelle keskiviivaa ja hänen kuljettamassaan ajoneuvossa oli vilkku päällä. Kuorma-auton kuljettaja reagoi tähän liian myöhään. Hän väisti vastaantulevien puolelle, jolloin auton etukulma törmäsi kääntymässä olleen auton takakulmaan. Tämä suistui ojaan, kuorma-autoilija puolestaan törmäsi vastaan tulevaan autoon.

Henkilöauto lensi syytteen mukaan kymmenen metriä ojaan keula edellä.

Kaksi autossa ollutta kuoli ja kahdelle aiheutui vakavat vammat.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *