• 2 kesäkuun, 2023

Risto E.J. Penttilä: Lähikuukaudet ratkaisevia Yhdysvaltojen tuelle UkrainassaVenäjän hyökkäyssota Ukrainassa on otettu osaksi Yhdysvaltain tulevien presidentinvaalien vaalikamppailua, sanoo Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä.

Yhdysvaltojen kärsivällisyys Ukrainan tukemiseen sodassa alkaa loppua, toteaa konsulttitoimisto Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä.

Seuraavat kuukaudet ovat Penttilän mukaan sodan kannalta ratkaisevia, kun Ukrainan odotetaan aloittavan vastahyökkäyksensä.

– Jos Ukrainan hyökkäys menee hyvin, niin annetaan lisää tukea, sotilaallista apua ja teknologiaa ja yritetään saada ratkaisu sitä kautta. Pakotetaan Venäjä jonkinlaiseen neuvotteluun. Jos Ukrainalla kuitenkin alkaa mennä huonosti ja rajalinja ei liiku, niin sitten sinne lähtee viesti siitä, että voitaisiin alkaa miettiä kompromissiä.

Etenkin republikaanipiireissä korostuu Penttilän mukaan ajatus siitä, että sodan on oltava ohi ennen Yhdysvaltain seuraavan presidentin vaalikauden alkamista. Maan seuraavat presidentinvaalit järjestetään vuoden 2024 marraskuussa.

– Siellä katsotaan jo nyt, miten presidentinvaalikamppailussa tätä pelataan.

Sellaista tilannetta, että Yhdysvallat ja muu länsi antaisivat Ukrainan menettää itsenäisyytensä valtiona ja hävitä sodan, ei Penttilän mukaan ole. Yhdysvalloissa halutaan joko aselepoa tai rauhaa riippumatta siitä, onnistuuko Ukraina valtaamaan alueitaan takaisin.

Penttilän mielestä Ukrainan vastahyökkäyksen toteutuminen vaikuttaa ylipäätään siihen, milloin ja millä ehdoilla Ukraina itse voisi olla halukas neuvotteluihin.

– Jos hyökkäystä on ainakin yritetty, niin sen jälkeen valmiuksia neuvotteluihin voisi löytyä.

Katso torstain A-Talk Yle Areenasta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *