• 18 huhtikuun, 2023

Tiivistimme puolueiden vastaukset, katso millaiset kortit puolueet löivät Orpon pöytään


Keskusta lähti vastauksissaan oppositiotielle. Muut eduskuntapuolueet ovat yhä valmiina hallitukseen, joskin mukana on tiukkojakin kynnyskysymyksiä.

Puolueiden puheenjohtajien kasvokuvat tunnusvärien mukaisissa palloissa.

Kuva: Nanna Sarkka / Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Eduskuntaryhmät vastasivat tiistaina kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon hallitustunnusteluita ohjaaviin kysymyksiin.

Vain yhden puolueen eli keskustan tilanne on täysin selvä. Puolue ilmoitti yksiselitteisesti, että sen paikka on historiallisen huonon vaalituloksen jälkeen oppositiossa.

Muut puolueet ovat – ainakin muodollisesti – vielä hallituspelissä mukana, kunhan niille tärkeimmät ehdot täyttyvät.

Kokoomukselta pähkäilyä tai täsmentämistä voi vaatia perussuomalaisten ehto kieltäytyä hallituksesta joka ei ”tuntuvasti” rajoita Euroopan ulkopuolelta tulevaa maahanmuuttoa joka on Suomelle talouden tai turvallisuuden kannalta ”haitallista”.

SDP tarjoaa talouden sopeuttamiseksi ensisijaisesti verotuksen tiivistämistä niin, että varakkaimmat kantavat isoimman vastuun. Yksi keino on osinkoverotuksen kiristäminen, toinen arvonnousuvero, kumpikin kokoomukselle epämieluisia.

Pelirakentajaksi päässeen RKP:n vaatimus kaksikielisyyden vaalimisesta sen sijaan näyttää yhtä paljon perussuomalaisten kuin hallituksen muodostajan suuntaan kohdistetulta.

Vihreillä on puolueen puheenjohtajan Maria Ohisalon mukaan ylipäänsä ”erittäin korkea kynnys” lähteä hallitukseen. Kynnyskysymyksinä on muun muassa luontokadon pysäyttäminen vuoteen 2030 ja sitoutumineen hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä.

Näillä korteilla hallituspeliä nyt pelataan

Juttua korjattu 18.4. klo 15.17: RKP:n kynnyskysymyskortin paikalla oli vahingossa RKP:n vastaus talouskysymykseen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *