• 9 toukokuun, 2023

“Mikko soitti heti pelien jälkeen, mitä meinaan tehdä”


Mikko Rantanen ja Kaapo Kakko sopivat nopeasti NHL-kauden päätyttyä saapumisesta Leijonien MM-joukkueen vahvuuteen. Molempia kisoissa motivoi kotikullan voittaminen kotiyleisön edessä.

Coloradon Mikko Rantanen tuulettaa kauden 48. osumaansa NHL:ssä.

Mikko Rantanen iski tehopisteet 55+50=105 NHL:n runkosarjassa. Kuva: NHLI via Getty Images

Mikko Rantanen ja Kaapo Kakko ovat Suomen nimekkäimmät NHL-vahvistukset perjantaina alkavissa jääkiekon MM-kisoissa. Turkulaishyökkääjien NHL-kaudet päättyivät pudotuspelien avauskierroksien tappioihin, mutta kaksikko päätti nopeasti, että pelien on vielä tänä keväänä jatkuttava.

– Mikko soitti heti kauden jälkeen, mitä minä meinaan tehdä. Aika nopeasti oltiin sitä mieltä, että miksei pelejä jatkettaisi, Kakko kertoo päätöksestään tulla kotikisoihin.

Molemmat pelasivat kaikki 82 ottelua NHL:n runkosarjassa, mutta molemmilla virtaa riittää reilusti MM-kisoihin.

– Kesällä treenataan kovaa sen takia, että jaksetaan pelata. Energiaa riitti, eikä ollut vammoja, joten oli helppo valinta tulla pelaamaan, Rantanen sanoo joukkueen mediapäivässä Yle Urheilulle.

Kakon edustama New York Rangers hankki NHL:n siirtotakarajalla nimekkäitä vahvistuksia, kun joukkueeseen saapuivat esimerkiksi Stanley Cup -voittajat Vladimir Tarasenko sekä Patrick Kane. Siirtojen seurauksena Kakon peliaika pieneni, mikä lisäsi virtaa MM-kisoihin.

– Loppukaudesta mentiin pienellä peliajalla, kun oli hyviä jätkiä joukkue täynnä. Jokainen haluaa pelata paljon. Se oli ehkä yksi syy, miksi tulin MM-kisoihin, Kakko kertaa tilannettaan.

NY Rangersin hyökkääjä Kaapo Kakko

Kaapo Kakko teki ennätyspisteensä NHL:n runkosarjassa, kun hyökkääjä naputti 18+22=40 tehopistettä. Kuva: Getty Images

Kotikisoista hamutaan kultaa

Leijonat on pärjännyt viime vuosina vakuuttavasti arvokisoissa. Rantasen mukaan vuosien menestys luo odotusarvoja menestyksestä myös tämän vuoden kisoihin. Molempien hyökkääjien tavoite kisoissa on voittaa.

– Tulin tänne vain voittamisen takia. En miesten maajoukkueessa ole voittanut, ja tämä on menestysmahdollisuus, Rantanen sanoo suoraan.

Kakko oli miesten MM-kisoissa vuonna 2019 voittamassa MM-kultaa. Hyökkääjä iski debytanttina tärkeitä maaleja alkulohkossa ja saalisti lopulta tehot 6+1=7 koko turnauksessa. Kokemus MM-kisoista nostaa Kakon odotuksia kotikisoihin.

– On isot odotukset, toivottavasti tulee kivaa. Viimeksi oli aikamoinen meininki, eikä silloin oltu edes Suomessa, Kakko tunnelmoi.

Turkulaiset juuret ja yhteiset kesätreenit yhdistävät hyökkääjäkaksikkoa. Kakko kertoo, että he ovat kesäisin Rantasen kanssa paljon tekemisissä. Rangers-hyökkääjä löytää kaksikosta pelillisiä samankaltaisuuksia.

– Pystymme suojaamaan kiekkoa ja olemme maalin lähellä hyviä pelaajia, laituri analysoi.

Hän sanoo, että kotiyleisö sekä pieni tauko maajoukkuepeleistä tuovat lisävirtaa MM-kilpailuihin. Kakko on aikuisten MM-kullan lisäksi voittanut alle 20-vuotiaiden sekä alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruudet. Hyökkääjä toivoo, että kultaputki jatkuu Tampereella.

– Kaikki kisat tähän asti ovat menneet hyvin, toivottavasti sama homma jatkuu, Kakko myhäilee.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *