• 7 huhtikuun, 2023

Huippulupaava Miro Little pelaa sunnuntaina ottelussa, jossa suomalaisista on nähty vain Petteri Koponen


Maailmankin mittakaavassa huippulupaaviin koripalloilijoihin kuuluva Miro Little pelaa sunnuntaiaamuna muun maailman joukkueessa Yhdysvaltoja vastaan.

Miro Little heittämässä koripalloa.

Miro Little Suomen miesten koripallon a-maajoukkueen harjoituksissa Helsingissä viime kesänä. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Sunnuntaiaamu on iso hetki suomalaiselle koripalloilijalle Miro Littlelle, 18. Hän osallistuu Hoop Summit -tapahtumaan muun maailman joukkueessa Yhdysvaltojen Portlandissa. Vastassa on Yhdysvaltojen joukkue.

Yhdysvaltojen koripalloliiton organisoimaa tietylle ikäluokalle suunnattua tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1995 lähes vuosittain. Tänä vuonna pelataan ensimmäistä kertaa myös naisten ottelu.

Littlen ottelu alkaa sunnuntaiaamuna klo 5 Suomen aikaa.

Suomalaisista tapahtumaan on aiemmin osallistunut Petteri Koponen vuonna 2007. Myös Teemu Rannikko ja Lauri Markkanen saivat kutsun, mutta he eivät osallistuneet.

”Olen nauttinut”

Harjoitusten lopulla miesten muun maailman joukkueeseen valittu Miro Little keskusteli pitkään joukkuetta valmentavan Kaleb Canalesin kanssa.

– Kävimme läpi valmentajan kanssa läpi, miten leiri on mennyt ja kävimme myös läpi takamiehen ja pelintekijän hommia. Hän tykkää siitä, miten olen pelannut ja sanoi, että jatka samalla energialla, millä olen tämän leirin tähän asti vetänyt, Little kertoi STT:lle.

Little kertoo leirin sujuneen hyvin.

– On ollut tosi hauskaa pelata täällä ympäri maailmaa tulleiden pelaajien kanssa. Olen nauttinut tästä, ja meillä on hyvä fiilis jengissä. Kaikki ovat kavereita keskenään, ja se näkyy myös kentällä.

Pelaajien yhteinen kieli kentällä on englanti, mutta passeissa lukee Suomen lisäksi muun muassa Kanada, Etelä-Sudan, Jamaika, Kreikka, Guinea, Nigeria, Ranska, Australia, Senegal ja Kamerun.

Nuorten ei tarvitse harjoitella keskenään, sillä kahden harjoituskentän ympärille on järjestelty tuoleja, joilla istuu satakunta ihmistä. Heistä lähes 95 prosenttia on eri-ikäisiä miehiä, joista suurimmalla osalla on pelaajatarkkailijan akkreditointipassi kaulassa.

Pelaajatarkkailijat yrittivät löytää pelaajia NBA-joukkueisiin, ja esimerkiksi Little on kertonut avoimesti sarjan olevan tavoitteenaan. Siksi kuluva viikko ja sunnuntaiaamun ottelu ovat tamperelaiselle tärkeitä.

– Kyllä tänne leirille pääseminen ja täällä oleminen ovat isoja asioita isossa kuvassa. Täällä on joka joukkueesta joku katsomassa, miten harjoittelen ja käyttäydyn. He siis seuraavat kehonkieltä pääasiassa. Samaan aikaan tämä leiri on vain pieni osa sitä unelmaa ja tässä on paljon töitä vielä edessä, toukokuussa 19 vuotta täyttävä Little kertoo.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *