• 23 toukokuun, 2023

Šokkitappiosta toipuneen Kanadan viisikko vuotaa – Ismo Lehkonen pani merkille kiinnostavan ristiriidan Leijonien vastustajasta


Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue kohtaa torstaina Kanadan MM-kisojen puolivälierissä. Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkonen muistuttaa, että Kanada on parhaimmillaan tiukoissa paikoissa.

Michael Carcone puolustaa kiekkoa Michal Kempnya vastaan.

Kanadan Michael Carcone suojasi kiekkoa Michal Kempnya vastaan. Kuva: Getty Images

Leijonat saa torstai-illan puolivälierässä vastaansa Kanadan jääkiekon MM-kisoissa Tampereella. Tämä varmistui tiistai-iltana, kun Kanada kukisti Tšekin maalein 3–1.

Leijonien illan päätösottelulla Tanskaa vastaan ei ole enää väliä, sillä Suomi on varmuudella lohkonsa kolmas.

Kanada oli hävinnyt ennen lohkon päätöspeliä Norjalle voittomaalikilpailussa 2–3. Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkosen mukaan Kanada oli kuin uudesti syntynyt tappion jälkeen.

– He suhtautuivat vakavasti Tšekkiin ja halusivat päättää runkosarjan voittoon, Lehkonen sanoo.

Lehkonen pani Kanadasta merkille myös kiinnostavan ristiriidan.

– Kanadan pelistä näkyi, että he haluavat pelata nopeasti. Minulle on kuitenkin kysymysmerkki, onko joukkueessa nopeita pelaajia.

– Kanada on erittäin vahva kaksinkamppailemaan. He pystyivät saalistamaan hyvin irtokiekkoja ja puolustajat olivat tulivoimaisia. Nyt oli jopa kurinalaista Kanadaa, josta löytyi päättäväisyyttä. He ovat parhaimmillaan, kun pelissä on panoksena tulos tai ulos.

Tässä Tšekki olisi ollut vahvempi

Leijonilla on ollut kisojen aikana haasteita, kun vastustaja on karvannut ylhäältä ja iskenyt painetta Suomen puolustukseen. Tästä näkökulmasta Lehkonen olisi pitänyt Tšekkiä vielä pahempana vastuksena.

– Euro Hockey Tourilla on kuitenkin pelattu vastakkain ja Suomen pelitapa on Tšekille tuttu.

Asiantuntijalla on sellainen kutina, että Kanada haluaa paineistaa jopa kolmella pelaajalla. Puolustajat saattavat puolestaan ajaa voimakkaasti kohti kiekollista pelaajaa hyökkäyssiniviivan läheisyydessä.

– Vaikka meidän pakeilla on ollut kiekon kanssa paineen alla ongelmia, minulla on vahva luottamus, että kasipelissä Suomi pystyy pelaamalla hoitamaan sen läpi.

Kanadan Peyton Krebs juhlii osumaansa Tshekkiä vastaan.

Kanadan Peyton Krebs juhlii osumaansa Tshekkiä vastaan. Kuva: EPA-EFE / AOP

Lehkosen mukaan Kanadan trap-pelaaminen ei vakuuta. Viisikko saattaa rakoilla pahasti ottelun aikana.

– Näyttäisi siltä, että 60 minuutin aikana Kanadan kurinalaisuus saattaa rakoilla. Kolme, jopa neljä pelaajaa pystytään ohittamaan yhdellä syötöllä.

Tuttu finaaleista

Kanada on Suomelle harvinaisen tuttu vastustaja finaaleista. Suomi ja Kanada ovat kohdanneet finaalissa kolmissa edellisissä MM-kisoissa. Näistä kaksi päättyi Suomen voittoon (2019 ja 2022). Keväällä 2020 ei pelattu MM-kisoja koronan takia.

Kanada oli B-lohkossa toinen. Norja tappiota ennen Kanada taipui Sveitsille maalein 2–3. Voitot joukkue nappasi Latviasta (6–0), Sloveniasta (5–2), Slovakiasta (2–1 vl) ja Kazakstanista (5–1).

Suomi ja Kanada kohtaavat torstaina kello 20.20 alkaen Tampereella. Yle seuraa ottelun tapahtumia hetki hetkeltä Yle-sovelluksessa ja verkkosivuilla.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *