• 10 huhtikuun, 2023

Valioliigan huippuottelusta hämmentävä kohu – tuomari huitaisi Liverpool-tähteä kyynärpäällä, olisi voitu hyllyttää kesken ottelunkin


Liverpool ja Arsenal kohtasivat Valioliigan huippuottelussa. Maalien ja huippupaikkojen lisäksi suurimmat otsikot varasti avustavan erotuomarin sekä Liverpool-puolustaja Andy Robertsonin välikohtaus.

Constantine Hatzidakis (kesk.) kuuntelee pelaajia.

Constantine Hatzidakis (kesk.) joutui kovaan pyöritykseen Liverpool-ottelun jälkeen. Kuva: PA Images via Getty Images

Liverpool ja sarjakärki Arsenal tasasivat eilen pisteet Englannin jalkapalloliigan huippuottelussa 2–2-tasatuloksella. Ottelun jälkeen otsikoihin nousi ensimmäisen puoliajan jälkeen sattunut välikohtaus, jossa avustava erotuomari Constantine Hatzidakis huitaisi kyynärpäällä Liverpoolin laitapuolustaja Andy Robertsonia.

Robertson juoksi Hatzidakisin luo sanoakseen hänelle jotakin. Avustava ei kuitenkaan jäänyt kuuntelemaan, vaan huitaisi puolustajaa kyynärpäällä kaulan tienoille ja jatkoi matkaansa. Laitapuolustaja ymmärrettävästi kimpaantui tilanteesta.

Katso video tilanteesta Viaplayn twiitistä.

Amerikkalaissivusto The Athletic kertoi (siirryt toiseen palveluun), että päätuomari Paul Tierney olisi voinut hyllyttää Hatzidakisin. Jalkapallon säännöistä päättävä kansainvälinen elin (IFAB) on määritellyt säännöissään, että tuomari voi vapauttaa toisen tuomarin tehtävistään sopimattoman käytöksen vuoksi.

Tierney oli välikohtauksesta muutaman kymmenen metrin päässä, joten ei ole varmuutta näkikö hän tilannetta. Liverpool-pelaajat piirittävät tilanteen jälkeen Tierneyä tuodakseen tilanteen esiin. Robertson sai tilanteesta lopulta varoituksen.

Andy Robertson.

Andy Robertson yritti tilanteen jälkeen jatkaa protestointia. Muut Liverpool-pelaajat pidättelivät miestä. Hän sai varoituksen erotuomari Paul Tierneyltä. Kuva: All Over Press

Hatzidakis tuomitsi ottelun loppuun avustavana erotuomarina.

Englannin jalkapalloliitto FA on kertonut The Athleticille tutkivansa tilanteen yhdessä Englannin jalkapallotuomareita edustavan PGMOL-elimen kanssa. Brittisivusto BBC kertoo (siirryt toiseen palveluun), että Hatzidakis on hyllytetty tutkinnan ajaksi.

– En ole koskaan nähnyt tuomarin nostavan kyynärpäätä pelaajaa kohti. Uskon hänen olevan vaikeuksissa pelin jälkeen, brittikanava Sky Sportsin asiantuntija Gary Neville äimisteli (siirryt toiseen palveluun).

Toinen pelaajalegenda Roy Keane ihmetteli myös Robertsonin toimintaa tilanteessa. Hän toi esille, että Robertsonin tulisi keskittyä enemmän puolustuspeliinsä valittamisen sijaan.

– En ole koskaan nähnyt vastaavaa, mutta Robertson… Tarttuuko hän avustavaan ensin, Keane pohti tilanteesta Sky Sportsilla.

Entinen huipputuomari Mark Clattenburg kirjoitti tilanteesta Daily Mailille (siirryt toiseen palveluun). Hän toi esiin, miten pelaajat saattavat provosoida tuomareita, mutta tuomarit eivät voi lähteä provosointiin mukaan.

– Emme voi missään olosuhteissa vastata, emme etenkään fyysisesti.

Lisämausteen tilanteen tutkintaan tuo Fulham-hyökkääjä Aleksandar Mitrovicin tapaus. Mitrovic tönäisi tuomari Chris Kavanaghia Fulhamin ja Manchester Unitedin välisessä Englannin cupin ottelussa maaliskuussa ja sai kahdeksan ottelun pelikiellon.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *