• 22 huhtikuun, 2023

Kaupin sisarukset tarjosivat todellisen show’n – varmistivat joukkueelleen kolmannen perättäisen mestaruuden

Oona ja Veera Kauppi vastasivat joukkueensa Team Thorengruppenin kaikista maaleista Ruotsin salibandyfinaalissa.

Oona Kauppi tuulettaa maalia.

Oona Kauppi oli Kuva: STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Oona Kauppi iski hattutempun ja Veera Kauppi yhden maalin, kun kaksosten edustama uumajalainen Team Thorengruppen voitti salibandyn Ruotsin mestaruuden. Pixbo Wallenstam kaatui Tukholmassa pelatussa finaalissa 4–3.

Mestaruus oli Thorenille jo kolmas perättäinen, ja se on ollut finaalissa ja voittanut mestaruuden joka vuosi sen jälkeen, kun se sai paikan pääsarjasta uumajalaiselta IKSU:lta. Myös edellisinä vuosina Thoren on voittanut finaalissa juuri Pixbon maalin erolla.

Oona Kauppi paljasti, että hän kertoi valmentajalle ennen ottelua, että hän yrittää tehdä neljä maalia, jos hänelle annetaan siihen mahdollisuus.

– Tein kolme, mutta olen silti onnellinen, Kauppi vakuutti SVT:lle (siirryt toiseen palveluun) ottelun jälkeen.

– Olen hieman pettynyt…, Thorenin valmentaja Daniel Jernberg sanoi vitsaillen.

– Ei, hän on kertakaikkiaan fantastinen!

Oona Kaupin mielestä Thorengruppen ansaitsi voittonsa, vaikka myönsikin, että tällä kertaa mestaruuden voittaminen oli erittäin vaikeaa.

– En oikein ymmärrä, mitä on tapahtunut. On vain niin sairaan siistiä pystyä tähän tämän joukkueen kanssa, Kauppi hehkutti.

Siinä missä Oona Kauppi luotti määrään, Veera Kauppi teki finaalissa todellisen unelmamaalin. Hän flippasi pallon Pixbo-maalivahti Ida Sundbergin yli maaliin.

– Se tulee jostain selkärangasta. Olen tehnyt tuollaisia maaleja aikaisemminkin, joten miksi en tekisi sitä 10 000 katsojan edessä Globenissa, Veera Kauppi totesi Expressenille (siirryt toiseen palveluun).

Oona Kauppi vastasi ensimmäisen erän ainoasta maalista. Pixbo nousi tasoihin ja 2–1-johtoon toisessa erässä, mutta Oona Kaupin toinen osuma tasasi tilanteen. Emma Stenbergin toisella maalilla Pixbo otti vielä kertaalleen johtoaseman, mutta ensin Veera Kaupin soolomaali ja kolmannessa erässä Oona Kaupin kolmas osuma takasi voiton Thorenille.

Kaupin sisarusten lisäksi Thorengruppenissa pelaavat hyökkääjä Tuulia Aho sekä puolustajat Mia Vallenius ja My Kippilä. Kippilän kausi tosin päättyi jo pari kuukautta sitten polvileikkaukseen.

Pixbo Wallenstamissa ei pelannut suomalaisia.