• 7 toukokuun, 2023

Texasissa ampuja tappoi kahdeksan ihmistä ostoskeskuksessa, useita haavoittuiEpäilty ampuja löydettiin tapahtumapaikalta kuolleena. Viranomaiset uskovat hänen toimineen yksin.

Yhdysvaltain Texasissa riehunut ampuja surmasi ainakin kahdeksan ihmistä Dallasin alueella Allenissa sijaitsevassa ostoskeskittymässä, kertoivat viranomaiset. Seitsemän ihmisen kerrotaan lisäksi haavoittuneen.

– Löysimme seitsemän kuollutta henkilöä tapahtumapaikalta. Kuljetimme yhdeksän henkilöä sairaalaan — kuljetetuista kaksi on sittemmin kuollut, sanoi Allenin palopäällikkö Jonathan Boyd.

Uutistoimisto AFP:n mukaan epäilty ampuja kuoli itsekin tapahtumapaikalla. Viranomaiset uskovat hänen toimineen yksin. Uutiskanava CNN:n mukaan lääkintähenkilöstön hoitamista uhreista nuorimmat ovat olleet viisivuotiaita. NBC News puolestaan kertoo erään hoitolaitoksen saaneen hoidettavaksi uhreja, jotka ovat iältään 5–61-vuotiaita.

Ampuminen tapahtui laajalle levittyvässä Allen Premium Outlets -ostoskeskittymässä. Ensimmäiset ilmoitukset ampumisesta saatiin lauantaina paikallista aikaa puoli neljän aikoihin iltapäivällä, eli Suomen aikaa ennen puoltayötä. Verkossa leviävien videokuvien perusteella ampuja nousi autosta ostoskeskuksen parkkipaikalla, avasi tulen kohti lähellä olleita ihmisiä ja aiheutti paniikin ostoskeskuksessa.

Allenin poliisipäällikkö Brian Harveyn mukaan ostoskeskuksessa oli ollut muulla tehtävällä poliisi, kun ampuminen alkoi.

– Hän kuuli laukauksia, meni laukauksia kohti, hyökkäsi epäiltyä kohti ja neutralisoi epäillyn, poliisipäällikkö sanoi.

Ampujan henkilöllisyyttä ei ole julkistettu. Texasin kuvernööri Greg Abbott kutsui tapahtunutta ”sanoinkuvaamattomaksi tragediaksi”.

Epäilty toimi yksin

Poliisin kerrottiin aiemmin etsineen mahdollista toista epäiltyä, mutta CNN:n mukaan viranomaiset uskovat nyt, että epäilty toimi yksin.

– Ampuja on kuollut, ja lainvalvontaviranomaiset ovat kertoneet minulle, että oli vain yksi ampuja, he ovat nyt vahvistaneet sen, republikaanien texasilainen kongressiedustaja Keith Self sanoi CNN:lle.

– Uhreja on nyt useita, mutta jätän tämän lainvalvontaviranomaisten ilmoitettavaksi. Poliisi uskoo tunnistaneensa epäillyn ampujan ajoneuvon, jota pommiryhmä tutkii varmuuden vuoksi, kertoi CNN:n lähde aiemmin.

Alkuvuoden aikana jo parisataa joukkoampumista

Yhdysvalloissa on enemmän ampuma-aseita kuin asukkaita ja asekuolemien määrä on kehittyneiden maiden joukossa korkein. Ampuma-asekuolemia on ollut Yhdysvalloissa viime aikoina vuositasolla yli 40 000, joista kuitenkin alle puolet on henkirikoksia.

Ampuma-aseväkivaltaa tilastoivan Gun Violence Archiven mukaan Yhdysvalloissa on tänä vuonna tapahtunut jo parisensataa joukkoampumista. Sivusto määrittelee joukkoampumisen tapaukseksi, jossa on haavoittunut tai saanut surmansa vähintään neljä ihmistä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *