• 13 huhtikuun, 2023

Montako tunnin viikossa työskentelevää tunnet? – Timo Harakka näpäytti Laura HuhtasaartaKansanedustajat väittelivät A-Talkissa kullekin puolueelle tärkeimmistä kysymyksistä hallitusneuvotteluihin. Työmarkkinoiden tilanne koettiin avaintekijänä julkisen talouden vahvistamiseksi.

Perussuomalaisten kansanedustajan, juuri EU-parlamentista eduskuntaan siirtyneen Laura Huhtasaaren mukaan Marinin hallituksen kaudella saavutettua työllisyysastetta varjostaa se, että tehdyt työtunnit eivät ole merkittävästi kasvaneet.

– Joku tekee yhden viikon ehkä, tai yhden tunnin viikossa töitä.

SDP:n kansanedustaja ja Marinin hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka keskeytti Huhtasaaren puheenvuoron nopeasti.

– Kuinka monta sellaista henkilöä tunnette, joka tekee yhden tunnin viikossa töitä?

Huhtasaari vastasi, että hän viittaa keskiarvolaskelmiin.

– Se on eri asia, minä puhun tilastoista. Tottakai haluamme kuitenkin pohjoismaiselle tasolle. 80 prosentin työllisyysaste on meilläkin tavoitteena.

A-Talkin keskustelijat olivat samalla sivulla siitä, että työmarkkinoiden uudistaminen sekä työllisyysasteen nostaminen ovat keskeisiä toimenpiteitä tulevalla hallituskaudella. Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowiczin mielestä sosiaalidemokraattien ratkaisut eivät riitä vahvistamaan julkista taloutta tarvittavan nopeasti.

– Meidän pitää tehdä nyt ratkaisuja, jotka auttavat tällä vaalikaudella. Esimerkiksi ansiosidonnaisen työttömyysturvan lyhentäminen ja porrastaminen, samalla ulottaminen myös kassaan kuulumattomille. Valtionvarainministeriö pystyy arvioimaan sille tietyn positiivisen työllisyysvaikutuksen.

Harakan mukaan kuluneen vaalikauden punavihreä hallitus on saanut aikaan työmarkkinauudistuksia, jotka tulevat näkymään jo lähiaikoina.

– Olemme panostaneet paljon työnhaun helpottamiseen, kuntiin sitoutumiseen ja muihin keinoihin.

Katso koko A-Talkin lähetys tästä.

Mitä ajatuksia artikkeli herätti? Voit keskustella aiheesta 14.4. perjantaihin kello 23 asti.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *