• 13 huhtikuun, 2023

”Muistan tämän varmasti lopun elämääni” – Pelicansin nuoret nousivat sankarirooleihin


Nuoret pelaajat nousivat ratkaisijoiksi, kun Pelicans raivasi tieltään Ilveksen ja selvitti tiensä jääkiekon SM-liigan finaaleihin.

Pelicans-pelaajat juhlivat kuvassa

Täältä tullaan, finaalit! Pelicansin pelaajat juhlatunnelmissa. Kuva: All Over Press

Matti Lehtisaari,

Jussi Saarinen,

STT Urheilu

Lahden kiekkoyleisö sai torstai-iltana makeaa mahan täydeltä, kun Pelicans marssi SM-liigan finaaliotteluihin. Runkosarjanelonen Pelicans kaatoi Tampereen Ilveksen 3–1 ja sinetöi näin pääsynsä loppuotteluihin.

Puolivälieräsarjassa KalPaa vastaan Pelicansin suomalaispelaajat tekivät vain yhden maalin. Torstaisessa ratkaisukamppailussa tehoista vastasivat nuoret. Perjantaina 24 vuotta täyttävä Joni Ikonen teki avausmaalin, toisen osuman 21-vuotias Aatu Jämsen ja kolmannen alkukuusta 20 vuotta täyttänyt puolustaja Topias Vilén (1+1).

– En ehkä pysty vielä käsittämään, mitä on tapahtunut. Muistan tämän varmasti lopun elämääni, mutta vielä on yksi ja sitäkin hienompi steppi otettavana. Sitä kohti seuraavaksi, Jämsen sanoi.

Pelicans uskalsi torstainakin pelata rohkeasti, vaikka panokset olivat aivan tapissa.

– Tiesimme panoksen, mutta ei sitä auttanut jännittää, koska hyvä kiekollinen pelimme olisi kadonnut. Piti vain jatkaa sitä samaa, mtä olimme tehneet jo koko kauden, Jämsen jatkoi.

Hurmiossa tapahtumia seuranneet Pelicans-kannattajat toivat lisävirtaa vaikeilla hetkillä.

– Pikkuhätä tuli pelin loppuun, mutta olihan tämä ihan uskomaton ilta, hehkutti Pelicansin kapteeni Miika Roine loppuunmyydyssä (4 403 katsojaa) Lahden hallissa.

Ilves-valmentaja Pennanen: ”Tyhjä ja pettynyt olo”

Ilveksen kohtalona on nyt pelata pronssimitaleista Helsingin IFK:ta vastaan. Päävalmentaja Antti Pennanen oli vakavissa tunnelmissa, kun loppusummeri oli soinut Lahdessa.

– On aika tyhjä ja erittäin pettynyt olo. Iso pettymys, tässä riittää sulateltavaa ja mietittävää meille kaikille ilvesläisille. Halusimme ja odotimme enemmän, mutta emme onnistuneet.

– Vastustaja oli erikoistilanteissa meitä tehokkaampi. He tekivät maaleja ylivoimilla, kun taas me emme onnistuneet viisi-kolmosissamme. Pelicans eteni tästä ansaitusti finaaliin, heillä on hyvä joukkue ja hyvä valmennus, Pennanen lähetti kehunsa Tampereelle.

Ilves lähti välieräsarjaan suurena suosikkina. Pennanen myönsi, että painetilanne alkoi näkyä, kun pelit eivät kulkeneet toivotusti.

– Odotukset alkoivat vaikuttaa, vaikka ei sitä aina täysin huomaa. Toinen puoli asiassa on, että pelasimme kuitenkin enemmän erinomaista jääkiekkoa kuin sitä kiekkoa, missä jännitimme ja jäpitimme, Pennanen arvioi.

– Kova pettymys ja töitä on paljon edessä, että saamme Ilveksen sinne, minne seura kuuluu, Pennanen paalutti.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *