• 4 toukokuun, 2023

Napoli sinetöi jalkapallomestaruutensa – 33 vuoden odotus ohi


Napoli on varmistanut Italian jalkapallomestaruuden viisi kierrosta ennen päätöstä.

Napolin Victor Osimhen juhlii 1-1-tasoitusmaalia, joka takasi joukkueelle Serie A:n mestaruuden.

Napolin Victor Osimhen juhlii 1-1-tasoitusmaalia, joka takasi joukkueelle Serie A:n mestaruuden. Kuva: Getty Images

Napoli sinetöi jalkapallon Serie A:n mestaruutensa myöhään torstai-iltana. Sarjaa ylivoimaisesti johtavalle Napolille riitti 1–1-vierastasapeli Udinesen vieraana seurahistorian ensimmäiseen mestaruuteen 33 vuoteen.

Napoli oli voittanut edelliset Italian mestaruudet vuosina 1990 ja 1987. Tuolloin joukkueen kapteenina toimi legendaarinen Diego Maradona.

Liigan maalintekijähirmu Victor Osimhen toi Napolin toisella puoliajalla 1–1:een 52. minuutilla. Osuma oli nigerialaiskärjelle kauden 22:s Serie A:ssa. Sandi Lovric oli vienyt ottelun alussa Udinesen johtoon.

Napoli siirtyi tavoittamattomaan sarjajohtoon 16 pisteen erolla kakkosena olevaan Lazioon. Serie A:ssa pelataan vielä viisi pelikierrosta.

Pohjois-Italiassa Udinen stadionilla ratkaisuottelua seurasi paikan päällä 11 000 Napolin kannattajaa ja stadionin ulkopuolella 5000. Lisäksi yli 50 000 Napolin fania hurrasi omilleen jumbonäytöltä käsin Diego Armando Maradona -kotistadionilla.

Yllätysdominointia, joka kesti loppuun saakka

Napoli on dominoinut koko sarjakauden ajan Serie A:ta, eikä se hävinnyt liigassa ennen kuin Inter voitti sen tammikuussa.

Lähtökohtaisesti Napolia ei pidetty edes mestariehdokkaana ennen kautta, sillä joukkue oli menettänyt miehistöstään kapteeni Lorenzo Insignen sekä avainpelaajat Dries Mertensin ja Kalidou Koulibalyn.

Mutta Victor Osimhenista kasvoi kauden mittaan liigan vaarallisin hyökkääjä, ja pallokikkailija Khvicha Kvaratskhelia veti samaan aikaan sensaatiomaisen kauden korvatessaan heittämällä Insignen vasemmalla laidalla.

Tittelistä lohkeaa kunniaa myös Napolin innovatiiviselle valmentajavelho Luciano Spalletille, joka oli aiemmin johtanut Romaa ja Interiä sekä voittanut Pietarin Zenitille kaksi Venäjän mestaruutta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *