• 4 toukokuun, 2023

Nämä asiat ratkaisevat sen, onnistuuko Ukrainan vastahyökkäysVenäläisten voimavarat ovat vähentyneet, arvioi everstiluutnantti Simo Pesu Maanpuolustuskorkeakoulusta.

Everstiluutnantti Simo Pesu analysoi sotatilannetta A-Talkissa torstaina.

Venäläisten voimavarat ovat nyt vähenemään päin, ja se antaa Ukrainalle mahdollisuuden lähteä vastahyökkäykseen. Näin arvioi everstiluutnantti Simo Pesu Maanpuolustuskorkeakoulusta.

Jotta hyökkäys voisi onnistua, tarkan kohteen, ajankohdan ja hyökkäysvoiman pitää pysyä yllätyksenä.

– Hyökkäys onnistuu, kun se toteutetaan tyhjään ja heikkoon tilaan. Jos se toteutetaan vastoin puolustusta, niin silloin hyökkäys kuluttaa voimavaroja ja sen epäonnistumisen todennäköisyys kasvaa, Pesu sanoo.

Pesun mukaan Ukrainan täytyy ensiksi sitoa Itä- tai Etelä-Ukrainassa Venäjän joukkoja. Sen jälkeen sen tulee keskittää joukkojaan johonkin suuntaan venäläisiä nopeammin ja hyödyntää tilaa.

– Tämä on ollut Ukrainan esikunnan keskeinen murhe viime kuukaudet.

Ukrainan on jo pitkään odotettu aloittavan vastahyökkäyksensä itärintamalla. Pesun arvion mukaan hyökkäyksestä nähdään näkyviä merkkejä kesään mennessä.

Lue lisää: Marraskuusta jatkunut sodan suvantovaihe Ukrainassa on ohi, arvioi tutkija: ”Kierrokset sodassa kovenevat”

Ulkopuolelle hyökkäys ei näy yhtenä isona taisteluna, vaan sodan intensiteetin kasvuna. Osapuolet esimerkiksi ilmoittavat entistä enemmän tappioista, tulenkäytöstä tai alueiden valtauksista.

– Kysymys on nyt siitä, miten Ukraina löytää kohdan, jossa se saavuttaa ylivoiman. Se on välttämätön asia hyökkäykselle, Pesu sanoo.

Katso koko A-Talkin lähetys tästä.

Voit keskustella artikkelista perjantaihin kello 23 asti.

Lisää aiheesta:

Lue tästä tuoreimmat uutiset Venäjän hyökkäyssodastaSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *