• 19 huhtikuun, 2023

Manchester City ja Inter odotetusti Mestarien liigan välieriin

Manchester City kohtaa jalkapallon Mestarien liigan välierissä Real Madridin ja Inter saa vastaansa AC Milanin.

Interin Lautaro Martinez tuulettaa 2-1-maaliaan 2. puolivälierässä.

Interin Lautaro Martinez tuulettaa 2-1-maaliaan 2. puolivälierässä. Kuva: Marco Canoniero/Shutterstock/All Over Press

Bayern München pettyi myös toisessa puolivälieräosassa, jossa saksalaisjätti jäi kotikatsojien edessä Manchester Cityn kanssa 1–1-tasapeliin. Erling Haalandin maalilla City eteni yhteismaalein 4–1 Mestarien liigan välieriin.

Avausosassa ratkaisevan 3–0-voiton napannut City sai rangaistuspotkun 37. minuutilla, kun pallo osui Bayernin Dayot Upamecanon käteen yhdentoista metrin alueella. Valmentaja Pep Guardiola joutui huokailemaan vaihtopenkillä, kun Cityn maalihirmu Erling Haaland laukoi pallon rangaistuspotkusta reilusti yli maalin.

Toisella puoliskolla Haaland korjasi pilkkuerheensä. Bayernin Upamecanon liukastellessa nurmella norjalaiskärki livahti Kevin De Bruynen juonimasta vastahyökkäyksestä tekopaikkaan ja laukoi Citylle 1–0-maalin 57. minuutilla. Haalandille täysosuma oli jo kauden 48:s.

Lopussa peliväline pelattiin Cityn Manuel Akanjin käteen. Seuranneesta pilkusta Bayernin Joshua Kimmich laukoi 1–1-numerot 83. minuutilla. Bayernin Thomas Tuchel näki punaista 87. minuutilla toisen keltakortin takia.

City kohtaa ensimmäisessä välierässä Realin Bernabeulla.

Toisessa puolivälierässä jatkoonpääsijästä ei jäänyt myöskään epäselvyyttä. Inter ja Benfica päätyivät San Sirolla 3–3-tasapeliin. Inter rynni välieriin yhteismaalein 5–3.

Nicolo Barella vei italialaisjoukkueen johtoon 14. minuutilla, mutta Fredrik Aursnes toi puskutasoituksellaan pienen toivonliekin avauspuoliskolla Benficalle, joka oli hävinnyt 1. osan kotonaan 0–2.

Avausmaalin pohjustanut Lautaro Martinez nikkasi Interille 2-1-osuman Federico Dimarcon esityöstä maalin edestä 66. minuutilla. Dimarco oli syöttämässä myös Joaquin Correan viimeistelmää kolmatta Interin maalia 78. minuutilla.

Antonio Silvan tekemä 2–3-kavennus 86. minuutilla ja Petar Musa iskemä 3–3-osuma 90+5. minuutilla jäivät lohtumaaleiksi Benficalle.