• 30 huhtikuun, 2023

Valtteri Bottaksella todella huonoa tuuria Bakussa – paljasti Viaplaylla kilpatoverien osumien rajun vaikutuksen


Valtteri Bottas tuli viimeisenä maaliin Azerbaidzhanin osakilpailussa Bakun katuradalla. Kisassa jatkui myös Red Bullin dominointi. Tällä kertaa voiton vei Sergio Perez ennen Max Verstappenia.

Valtteri Bottas aurinkolasit päässä Bakussa.

Valtteri Bottaksella riittää keskusteltavaa kisainsinööri Alex Chanin kanssa. Kuva: Getty Images

Red Bull nappasi kaksoisvoiton Bakun F1-osakilpailussa Azerbaidzhanissa. Sergio Perez otti ykkössijan ennen tallitoveriaan Max Verstappenia. Ferrarin Charles Leclerc oli kolmas.

Leclerc oli esiintynyt aiemmin viikonloppuna ilmiömäisesti aika-ajoissa, mutta itse kilpailussa Red Bull -kuljettajat olivat vahvempia. Toisesta ruudusta lähtenyt Verstappen ohitti paalumies Leclercin jo kolmannella kierroksella. Kolme kierrosta myöhemmin samassa tempussa onnistui Perez.

– He ovat omassa luokassaan, kun puhutaan kisoista. Tänään 51 kierroksen aikana ei ollut mahdollista haastaa heitä. Heidän kilpailuvauhtinsa on niin kovaa. Red Bull on löytänyt jotain, mitä emme ole vielä löytäneet, Leclerc kehui Red Bullia ratahaastattelussa.

Max Verstappen ajaa Charles Leclercin perässä Bakussa.

Max Verstappen ajoi kilpailun alussa tovin Charles Leclercin perässä, kunnes iski ohi. Kuva: Getty Images
nyck de vries joutui keskeyttämään bakussa.

Nyck De Vriesin kilpailu jäi kesken pahaan paikkaan Bakun katuradalla. Kuva: Formula 1 via Getty Images
Nyck De Vries kävelee pois autonsa luota Bakussa.

Nyck De Vries joutui kävelemään pois Bakun radalta ennen aikojaan. Kuva: Formula 1 via Getty Images

Kärkitaistossa nähtiin dramatiikkaa, kun 10. kierroksella AlphaTaurin Nyck De Vries osui rataseinään ja joutui keskeyttämään. Radalle tuotiin turva-auto.

Verstappenille kävi köpelösti, sillä hän oli juuri ennen De Vriesin tälliä ehtinyt käymään varikolla. Muut kärkikuljettajat saivat hollantilaiseen nähden ilmaisen varikkopysähdyksen. Perez siirtyi kilpailun kärkeen ja Leclerc toiseksi.

Hallitseva maailmanmestari ja tämän kauden pistekärki Verstappen pääsi ohi Leclercistä, mutta Perez ehti karata liian kauaksi.

– Turva-auton kanssa oli vähän huonoa onnea. Yritin puskea päästä lähelle, jotta pystyisin ohittamaan liikuteltavan takasiiven (DRS) avulla. Sitten renkaat varmaan ylikuumenivat hiukan, Verstappen kertasi.

– Auton tasapainon kanssa oli myös ongelmia. Yritin säätää asetuksia. Kun sen sain hoidettua, viimeiset kymmenen kierrosta olivat hyviä. Oli jo kuitenkin liian myöhäistä. Opimme paljon. Tämä oli hyvä tiimitulos, lopun rutistuksessaan pari kertaa ratavalleja kolhaissut Verstappen jatkoi.

Myös Perez kolhaisi ratavalleja lopussa.

– Oli mielestäni todella tiukkaa välillämme. Annoimme kaikkemme, kun kolhimme valleja pari kertaa. Max laittoi minut äärirajoille tänään, mutta pystyimme pitämään tilanteen hallinnassa, Perez totesi.

Sergio Perez tuuletti Bakun F1-osakilpailun voittoa.

Sergio Perez tuuletti voittoa Bakussa. Kuva: Formula 1 via Getty Images

Red Bull on voittanut kaikki neljä kauden ensimmäistä kilpailua. Sekä Perezillä että Verstappenilla on nyt kaksi voittoa. Kauden neljästä ensimmäisestä kilpailusta kolme on päättynyt Red Bullin kaksoisvoittoon. Vain edellisessä kilpailussa Australiassa muut tallit pystyivät rikkomaan Red Bullin rintamaa.

Perez voitti Bakussa myös lauantaina kauden ensimmäisen sprinttikilpailun. Meksikolainen nousi MM-taistossa kuuden pisteen päähän tallitoveristaan.

Bottaksella huonoa onnea – lopputulos katastrofi: ”Ei voinu tehdä mitään”

Valtteri Bottas tuli viimeisenä autona maaliin 18. sijalla.

Alfa Romeon suomalaiskuljettajan kilpailu meni piloille heti toisessa mutkassa. Bottas lähti hyvin liikkeelle startissa ja pääsi Willamisin Alex Albonin ohi. Toisessa mutkassa alkoi sattua ja tapahtua.

Albon osui McLarenin Oscar Piastriin, joka osui sitten Bottakseen. Haasin Kevin Magnussen osui vielä pussiin joutuneen Bottaksen perään.

13. ruudusta lähtenyt Bottas putosi nopeasti viisi sijaa. Pian Alfa Romeo lähti riskitaktiikalla hakemaan Bottakselle parempia sijoituksia vaihtamalla nopeasti kovat renkaat, mutta ei onnistunut siinä. De Vriesin aiheuttama turva-auto ei pelannut Verstappenin tapaan myöskään Bottaksen pussiin.

Valtteri Bottas Bakun F1-startissa.

Valtteri Bottas otti erinomaisen startin ohittaessaan Williamsin Alex Albonin ja päästessään myös nopeasti McLarenin Oscar Piastrin rinnalle. Kuva: Formula 1 via Getty Images
Valtteri Bottas ajaa Bakussa.

Valtteri Bottas ajoi kilpailun loppuun peräpäässä. Kuva: Getty Images

Bottas ajoi kilpailun läpi häntäpäässä.

– Lähtö itsessään oli hyvä. Ensimmäinen mutka oli ookoo. Toisessa mutkassa tuli osumaa sivusta ja takaa. Siinä ei voinut tehdä mitään itse, kun joku tulee kylkeen. Autoon takaosaan tuli vaurioita. Sen takia oli vaikeampi loppukisa. Noille ei voi tehdä oikein mitään, Bottas kommentoi Viaplaylla.

Alfa Romeolle Bakun F1-kilpailu oli muutenkin murheellinen. Bottaksen kiinalainen tallitoveri Guanyu Zhou joutui keskeyttämään teknisten vikojen vuoksi. Zhoun kyyti oli myös vaisua, sillä hän keskeytti 16. sijalta.

F1-kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Miamin katuradalla Yhdysvalloissa.

– Viikossa ei tietenkään ehdi tehdä mitään. Toivotaan parempaa vauhtia ja puhdasta viikonloppua, ettei tulisi säätöä heti ensimmäisellä kierroksella, Bottas totesi.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *