• 30 huhtikuun, 2023

Kokoomukseen yhdistetyllä Twitter-tilillä ehdotetaan vasemmistoliiton kieltämistä ja rinnastetaan puolue natsijärjestöihin


Kokoomuksen kansanedustaja Atte Kaleva ja puolueen piirijärjestö pitävät tviittejä asiattomina eivätkä tiedä, kuka ne on julkaissut.

Kokoomuksen vaalikampanjoija Mikkelissä

Lauantaina julkaistuja vasemmistoliittoa herjaavia tviittejä pidetään kokoomuksen riveissä asiattomina. Kuvituskuva. Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Kokoomuksen Helsingin paikallisosaston nimissä toimivalta Twitter-tililtä julkaistiin perjantaina kovasanaisia tviittejä, joissa herjataan vasemmistoliittoa.

Bamlaamo-nimisellä tilillä julkaistuissa tviitissä (siirryt toiseen palveluun) muun muassa rinnastetaan vasemmistoliitto natsijärjestöihin toteamalla, että se on samalla tavalla perustuslain vastainen kuin natsijärjestötkin.

Lisäksi esitetään, että Poliisihallitus ”voisi alkaa tutkia vasemmistoliiton kieltämiskannetta”.

Vähän aiemmin julkaistussa toisessa tviitissä (siirryt toiseen palveluun) herjataan Helsingin apulaispormestaria Paavo Arhinmäkeä (vas.) nimittämällä tätä muun muassa ”viinaan meneväksi desantiksi”, jonka ”toiminta alkaa jo kolkutella laillisuuden rajoja”.

Kansanedustaja Atte Kaleva: ”Valitettavaa”

Bamlaamo-tili kertoo olevansa ”politiikan keskusteluareena, jossa arvostetaan näkökulmia ja suoraa puhetta”. Tilin kuvauksessa mainitaan ”fasilitoijaksi” Helsingin Kansallisseura.

Helsingin Kansallisseura on Helsingin suurin ja vanhin Kokoomuksen paikallisyhdistys. Sen hallituksessa on muun muassa kansanedustaja Atte Kaleva.

Helsingin Kansallisseuran puheenjohtaja Kati Martinson toimii Kalevan eduskunta-avustajana.

Ylen tavoittama Kaleva ei kertomansa mukaan ollut nähnyt tviittejä eikä tiedä, kuka ne on julkaissut. Hän sanoo, ettei seiso kirjoitusten sanoman takana.

– Valitettavaa, että on lähdetty tälle linjalle. Itse lähtisin siitä, kuten Mauno Koivisto on sanonut, että ei pidä provosoitua kun provosoidaan.

Kaleva viittaa provosoinnilla juuri Paavo Arhinmäen taannoiseen Facebook-päivitykseen (siirryt toiseen palveluun), jossa tämä muun muassa kehotti ”vastarintaan niin kaduilla kuin kabineteissa” ja ”marssimaan punalippujen kanssa sysimustaa oikeistohallitusta vastaan”.

Atte Kalevan mukaan Bamlaamo ei enää nykyisin ole juurikaan sidoksissa Helsingin Kansallisseuraan.

– Se oli aiemmin Kansallisseuran viestintäprojekti, mutta aika nopeasti huomattiin, ettei sille ole kovinkaan paljon tarvetta.

Kalevan mukaan liian provokatiivista puhetapaa olisi syytä välttää puolin ja toisin.

– Pitäisi miettiä, kannattaako tällaisia repiviä tviittejä julkaista. Somessa alustakin ruokkii kärjekkyyttä. Voimme siinä mielessä jokainen katsoa peiliin, osallistummeko repivään vai rakentavampaan kirjoitteluun.

Piirijärjestö pitää asiattomana

Helsingin kokoomuksen toiminnanjohtaja Sanna Hämäläinen sanoo pitävänsä Bamlaamon tviittejä asiattomina.

Hän kertoo selvitelleensä Bamlaamon nykyistä kytköstä kokoomuksen paikallisyhdistykseen.

– Sain kuulla, että se ei ole heidän virallinen viestintäkanavansa. Kansallisseuran hallituksessa ei ole otettu sellaista kantaa, joka tviiteissä esiintyy.

Hämäläinen sanoo, ettei tiedä, kuka kirjoitukset on julkaissut. Hän ei myöskään ole onnistunut tavoittamaan Helsingin Kansallisseuran puheenjohtajaa Kati Martinsonia.

Myöskään Yle ei ole tavoittanut Martinsonia kommentoimaan asiaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kansan Uutiset (siirryt toiseen palveluun).

Juttua muokattu 30.4.2023 klo 15.33. Lisätty maininta, että asiasta kertoi ensimmäisenä Kansan Uutiset.

Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *