• 4 kesäkuun, 2023

Vegas katkaisi Floridan voittoputken ja karkasi kolmannessa erässä – Anton Lundell tarjoili Eric Staalin ensimmäisen finaaliosuman 17 vuoteen

Aleksander Barkov ja Anton Lundell olivat mukana rakentamassa Floridan osumia.

Vegas Golden Knights voitti Florida Panthersin 5–2 NHL:n Stanley Cup -finaalien ensimmäisessä kohtaamisessa Las Vegasissa ja siirtyi ottelusarjassa 1–0-johtoon. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Florida pysyi Vegasin mukana kaksi erää.

Florida teki ottelun avausmaalin alivoimalla ensimmäisen erän puolessa välissä, kun ennakkoluulottomasti pelannut Anton Lundell, 21, katkaisi Vegasin syötön, luisteli hyökkäysalueelle ja syötti Eric Staalille, joka saatteli kiekon maaliin vanhanaikaisella.

Maali oli Staalille, 38, ensimmäinen Stanley Cup -finaalissa 17 vuoteen. Se on NHL:n historian pisin aika henkilökohtaisten finaaliosumien välillä. Edellisen kerran kanadalainen osui NHL-finaaleissa keväällä 2006 Carolina Hurricanesin paidassa.

Vegas tuli tasoihin Jonathan Marchessaultin ylivoimamaalilla, kun ottelua oli pelattu 17.18.

Toisessa erässä Vegas meni johtoon, kun Shea Theodore hassutti Anthony Duclairin siniviivalla ja sijoitti kiekon tarkalla rannelaukauksella maaliin. Florida tuli kuitenkin tasoihin, kun erää oli jäljellä 11 sekuntia. Duclair laukoi kiekon verkkoon Aleksander Barkovin voittaman aloituksen jälkeen.

Kolmannessa erässä Zack Whitecloud vei Vegasin uudelleen johtoon, kun hänen vetonsa löysi tiensä ohi Floridan maalivahti Sergei Bobrovskin.

Florida vaikeutti kiriään, kun sekä Sam Bennett että Matthew Tkachuk lensivät suihkuun rähinöinnistä, kun kolmatta erää oli jäljellä viitisen minuuttia. Molemmille 2+10 minuutin rangaistukset. Vegas rankaisi tyhjään maaliin, kun Reilly Smith paketoi pelin 5–2:een.

Panthers oli voittanut ennen kohtaamista viisi ottelua putkeen, mutta joutui nyt taipumaan.

Floridan Eetu Luostarinen ei pelannut loukkaantumisen takia.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Vegasissa kello 03.00 tiistaina Suomen aikaa. Yle näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.