• 23 toukokuun, 2023

Leijonien NHL-kaksikon hermo kireällä tuomarilinjan takia – Tanskalaistähti Nikolaj Ehlers tyrmää koko keskustelun


Suomi on saanut pelata varsin paljon ylivoimaa MM-turnauksessa, mutta puhaltamatta jääneet jäähyt ovat kaihertaneet Leijonien tähtiä. Jutun lopussa on lista, ketkä ovat hankkineet Leijonien ylivoimat.

Unkarin Nandor Fejes ja Suomen Mikko Rantanen kamppailevat kiekosta MM-kisojen ottelussa Tampereella 2023.

Unkarilaispelaaja Nandor Fejes yritti paimentaa Suomen Mikko Rantasta viime perjantain MM-ottelussa. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

TAMPERE. Tuttu näky Leijonien MM-ottelusta: vastustaja koukkaa Mikko Rantasta tai roikkuu Kaapo Kakossa. Suomalaistähti menettää kiekon ja antaa kipakan palautteen tuomarille. Missä jäähy!?

Tämä kohtaus on nähty lukuisia kertoa Suomen MM-otteluissa. Välillä on näyttänyt siltä, että Leijonien NHL-kaksikko on tullut eri planeetalta MM-kisoihin, eikä voi uskoa, millaiset säännöt täällä vallitsevat.

– Aika paljon on saanut kahvata, sen olen huomannut, Rantanen kommentoi.

Mikko Rantanen puhuu mailankäytöstä MM-otteluissa.

– Aika kovaa on saanut ottaa ja roikkua kulmissa. Itselläni on mennyt muutaman kerran tunteisiin. Omasta mielestäni minua on rikottu ja olen menettänyt kiekon eikä ole tullut jäähyä. Eihän se hyvältä tunnu, Kakko summaa.

Molemmat toteavat, että nyt ei auta kuin sopeutua tuomarilinjaan.

– Kaikkia helpottaa, jos ei saa roikkua. Yritetään nyt paiskia hommia ja mennä koukkujen läpi, Rantanen toteaa.

– Vähän olen koettanut huutaa, että mikä homma. Kunhan linja on kaikille sama, niin ei kai siinä ongelmaa, Kakko sanoo.

Leijonat on hallinnut viime peleissä paljon kiekkoa ja yrittänyt murtautua vastustajan sumpun läpi. Varsinkin lauantaina Itävaltaa vastaan se oli erittäin vaikeaa. Itävalta oli passiivinen ja tukki keskustan.

Suomi on pelannut kuudessa ottelussa ylivoimaa yhteensä 31 minuuttia ja 46 sekuntia. Se on rutkasti enemmän kuin kaikki pelinsä voittaneella USA:lla (24.23). Toinen puhtaan pelin joukkue Sveitsi (31.37) on saanut saman verran ylivoimaa kuin Suomi.

Hieman yllättäen Harri Pesonen on hankkinut Suomelle eniten ylivoimamahdollisuuksia eli kolme. Samaan on pystynyt Sakari ”Muki” Manninen. NHL-pelaajista Kasperi Kapasta ei ole rikottu vielä kertaakaan jäähyn arvoisesti. Jutun lopussa on lista otteluittain, ketkä ovat hankkineet vastustajille jäähyjä.

Tanskan Nikolaj Ehlers suojaa kiekkoa Itävallan Dominique Heinrichia vastaan MM-kisojen ottelussa Tampereella.

Tanskan tähtihyökkääjä Nikolaj Ehlers on paha pideltävä. Tässä häntä jahtaa Itävallan Dominique Heinrich. Kuva: EPA-EFE

Tiistaina Suomi pelaa alkulohkon päätöskierroksella Tanskaa vastaan. Tanskalaisten riveissä luistelee liukas Nikolaj Ehlers, jonka pysäyttäminen ilman kepulikonsteja on vaikeaa kenelle tahansa.

Ehlers ei syty tuomarikeskustelulle ollenkaan.

Yle Urheilu esitti Ehlersille asian näin: suomalaispelaajat ovat olleet kriittisiä MM-turnauksen tuomarointia kohtaan. Onko MM-kisojen ja NHL:n tuomarilinja erilainen?

– Enpä tiedä. Tuomarien kanssa on joka puolella sama juttu, aina voi löytää jotain mistä valittaa. Samaa valitusta näkee nyt NHL:n pudotuspeleissä. Kaikki tekevät sitä, Ehlers kuittaa.

– Minua se ei kiinnosta, tuomarit tekevät omaa työtään. En usko, että he yrittävät tahallaan ärsyttää ketään.

MM-kisojen A-lohkon ottelu Suomi–Tanska tiistaina kello 20.20.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *