• 18 huhtikuun, 2023

Energiajuomaa ja ikonista leipää puolenyön jälkeen – hurjasti urakoineet suomalaistähdet taipuivat yllättäen NHL:n pudotuspeliavauksessa

Minnesota kaatoi Dallasin, vaikka suomalaiset uurastivat kovat minuutit NHL:n pudotuspelien alkuun maratonottelussa. Joonas Korpisalo sen sijaan loisti ja nollasi liigan pistekuninkaan.

Ryan Hartman iski ratkaisun NHL:n pudotuspelien avauksessa Dallasia vastaan.

Ryan Hartman pääsi iskemään voittomaalin paikallista aikaa kello 1 jälkeen. Pelikellossa oli tuolloin 92.20. Kuva: NHLI via Getty Images

Yle näyttää kaksi NHL:n pudotuspeliottelua sunnuntaina 23.4. Ottelua New York Islanders – Carolina päästään seuraamaan TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 20 alkaen. Sen jälkeen siirrytään ottelun Florida–Boston (noin klo 22.30).

Jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelien avauksessa nähtiin heti suurta draamaa, kun kaksi ottelua venyi jatkoeriin. Molemmissa otteluissa lähtökohtaisesti altavastaaja haki vielä kovan vierasvoiton.

Dallasissa tahkottiin yli kello yhden yöllä, kunnes saatiin ratkaisu. Minnesotan Ryan Hartman iski pomppukiekon sisään ajassa 92.20.

Minnesotan sankari kertoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa, että joukkue oli tankannut itseään jatkoerien välissä banaaneilla, kello 00.30 nautitulla energiajuomalla ja ikonisella jenkkileivällä, maapähkinävoi-hilloleivällä.

Minnesotan riveissä ei ole yhtään suomalaista, mutta Dallasissa tunnetusti suomalaisia riittää isoissa rooleissa. Roope Hintz tasoitti ottelun toisen erän alussa 1–1-lukemiin. Miro Heiskanen puolestaan alusti Jason Robertsonin 2–1-johtomaalin Dallasille kaksi minuuttia myöhemmin.

Hintz tasoitti, Heiskanen alusti johtomaalin

Heiskanen kirjasi ottelun suurimmat peliminuutit, yhteensä 41 minuuttia ja 42 sekuntia. Kaikista hyökkääjistä eniten kellotti puolestaan 30 minuuttia ja 46 sekuntia jäällä ollut Hintz.

Ottelu oli Minnesota Wildin seurahistorian pisin. Edellisen ja ainoan kerran Minnesota oli pelannut toiseen jatkoerään venyneessä ottelussa Anaheimia vastaan konferenssifinaaleissa vuonna 2003. Tuolloin ratkaisu tuli ajassa 88.06.

Los Angeles Kings puolestaan yllätti Edmonton Oilersin vieraskaukalossa. Edmonton johti ottelua jo 2–0 ja vielä myös 3–1 kolmannen puolivälierässä, mutta Kings kampesi mukaan otteluun. Alex Iafallo tälläsi voittomaalin ajassa 69.19.

Katso Joonas Korpisalon parhaat torjunnat yön ottelussa!

Joonas Korpisalo torjui Kingsin paidassa 37/41 kertaa. Suomalainen esitti tukun huipputorjuntoja. Tämän vuoden puolella Los Angelesiin kaupattu Korpisalo nollasi muun muassa liigan pistekuninkaan Connor McDavidin. Korpisalo sai valmentajaltaan Todd McLellanilta komeat kehut ottelun jälkeen.

– Hän antoi meille mahdollisuuden voittaa niin kuin odotimme. Kun häneltä tarvittiin isoja torjuntoja, hän otti sellaisen, McLellan hehkutti ottelun jälkeen.

Alta voit kuunnella tuoreimman Ikan änäri -jakson. Käsittelyssä Bostonin käsittämätön voittoennätys, Carolinan kurimus sekä suomalaispelaajista myös Juuse Saros ja Mikael Granlund. Kaikki Ikan änäri -podcastit löydät tästä linkistä.