• 15 huhtikuun, 2023

Taru Tuukkanen, 45, teki historiaa kasvattajaseuransa ToPon riveissä – PeKan Natalie Kleemann-Day kuitenkin liikaa ensimmäisessä finaalissa


Kotkalainen Peli-Karhut hakee jo viidettä perättäistä mestaruuttaan naisten Korisliigassa. Tuplamestaruutta hakeva ToPon konkari Taru Tuukkanen uskoo kuitenkin pitkään sarjaan.

Näin Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen.

Kotkan Peli-Karhut ja helsinkiläinen Torpan Pojat taistelivat tammikuussa Suomen cupin mestaruudesta. Tuolloin ToPo oli selkeä ykkönen, ja kasvattajaseuransa väreihin palannut Taru Tuukkanen haluaakin johdattaa helsinkiläiset tuplamestariksi.

Viidettä perättäistä Suomen mestaruuttaan hakeva PeKa oli kuitenkin toista mieltä ensimmäisessä finaalissa. Se jätti ToPon takaa-ajajaksi toisella neljänneksellä, eikä päästänyt vierailijaa enää seitsemää pistettä lähemmäksi. Ensimmäisen finaalin voitto kirjattiin PeKalle 80–71 (41–39), kun mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

– Veikkaan, että tästä tulee pitkä sarja ja tosi tasainen. Kaksi hyvää joukkuetta enää jäljellä, Taru Tuukkanen vakuutti.

– Me tulimme tänne alasarjasta ja PeKa yläsarjasta, niin ei ole edes sellaista tilannetta kuin yleensä, että olisimme pelanneet jo monta kertaa kauden aikana. Vasta nyt pääsemme vääntämään.

45-vuotias Tuukkanen on kiertänyt mittavan uransa aikana maailmaa ja kotimaan kenttiä ristiin rastiin. Hän aloitti kuitenkin uransa juuri Torpan Pojissa, ja hänen tavoitteensa onkin ollut pelata finaalisarjaa kasvattajaseuran väreissä. Nyt kun se on toteutunut, on tunne Tuukkasen mielestä todella hyvä.

– Teimme seurahistoriaakin, sillä ToPon naiset eivät ole olleet finaalissa. Tämä on hieno saavutus, mutta tosiaan pitkä matka on vielä edessä ennen kuin kausi on ohi, Tuukkanen sanoi.

Hänen mielestään peli ratkesi ensimmäisessä finaalissa pieniin asioihin, kuten virheisiin puolustuksessa ja liiallisiin pallon menetyksiin.

– Pikkujuttuja, joita saamme varmaan korjattua tiistaihin mennessä, hän vakuutti.

Taru Tuukkanen pitää koripalloa.

Taru Tuukkanen onnistui tekemään ensimmäisessä finaalissa viisi pistettä.

Tuukkanen on tällä kaudella ollut vahva niin syöttö- kuin levypallotilastoissa. Ensimmäisessä finaalissa hänen saldonsa oli viisi pistettä ja kolme levypalloa, kun PeKan Natalie Kleemann-Day nakutteli peräti 32 pistettä ja otti 11 levypalloa.

Loukkaantumisista kauden aikana kärsinyt PeKa sai pelaavaan kokoonpanoonsa ainoastaan seitsemän pelaajaa, mutta se ei joukkuetta haitannut. Kleemann-Dayn lisäksi Roosa Koskinen viimeisteli 20 ja Donica Cosby 15 pistettä. ToPon paras pistenainen oli 20 pistettä viimeistellyt IImar’I Thomas.

Finaalisarja jatkuu ensi viikon tiistaina Helsingissä ja Kotkassa jälleen perjantaina. Viimeinen mahdollinen ottelu pelataan 27. huhtikuuta. Silloin voi olla mahdollista, että siihen loppuu myös Taru Tuukkasen häkellyttävän pitkä ura. Tai sitten voi olla, ettei pääty.

Onko tämä Taru Tuukkasen ”last dance”?

– Saa nähdä. Mestaruuteen olisi tietenkin kiva lopettaa, mutta en tiedä. En halua vielä varmaksi sanoa, hän naurahti.

Taru Tuukkasta haastatteli Saku Mäkynen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *