• 3 heinäkuun, 2023

Ruotsin entinen NBA-tähti päätti pitkän hiljaiselonsa ja myönsi Venäjälle siirtymisen olleen virhe – ”Haluan pyytää anteeksi”


Ruotsin kaikkien aikojen koripalloilija Jonas Jerebko, 36, nostatti tunteita yli vuosi sitten siirryttyään venäläiseen TsSKA Moskovaan Ukrainan sodan alkamisen jälkeen.

Jonas Jerebko haastattelussa koripallon MM-karsintaottelussa Ruotsi–Kroatia 28.2.2022.

Jonas Jerebko haastattelussa koripallon MM-karsintaottelussa 28.2.2022. Kuukausi myöhemmin hän siirtyi Moskovan TsSKA:aan. Kuva: All Over Press

Ruotsin ensimmäinen NBA-pelaaja Jonas Jerebko, 36, joutui ei-toivotuksi henkilöksi solmittuaan pelisopimuksen venäläisen mahtiseura TsSKA Moskovan kanssa keväällä 2022.

Koripallon NBA:ssa 635 ottelua vuosina 2009–19 pelannut Jerebko avasi sanallisen arkkunsa vasta nyt, yli vuoden kestäneen hiljaiselon jälkeen ruotsalaiselle uutistoimisto TT:lle.

Jerebko on katuvainen. Hän myönsi, että siirtyminen Venäjälle oli virhe.

– Haluan pyytää ruotsalaisilta anteeksi. Se meni pieleen, mutta en voi syyttää ketään muuta kuin itseäni, koripallotähti kertoi SVT:n sivuilla.

Maaliskuussa 2022 solmittu pesti Moskovaan herätti Ruotsissa ison kohun, kun samaan aikaan Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan. Jerebkosta tuli kertaheitolla koripalloyhteisön persona non grata, ja hänet erotettiin maajoukkueesta.

”Väärä valinta, ajattelin vain koripalloa”

Maansa koripallotähti päätti olla kritiikin keskellä täysin hiljaa, eikä kommentoinut mitenkään asiaa.

– Tein täysin väärän valinnan ja ajattelin vain koripalloa. Se päätös osoittautui vääräksi. Olen kantanut siitä seuraukset.

Jerebko sanoo, että hän halusi palata vielä tuolloin takaisin NBA:han ja koki, että siirto tasokkaaseen TsSKA:aan oli hänen ainoa mahdollisuutensa.

– Heti alusta asti, kun olin tehnyt sopimuksen (Moskovaan), minulla oli omat epäilykseni. Mutta en ollut pelannut puoleentoista vuoteen ja halusin vain pelata koripalloa. Nyt ymmärrän, kuinka väärin se oli. En olisi koskaan tehnyt sopimusta näin jälkikäteen ajateltuna. Tietysti kadun sitä, toteaa Jerebko.

Jonas Jerebko ei ole pelannut koripalloa sen jälkeen, kun hänen kolmen kuukauden pituinen kontrahtinsa TsSKA:n kanssa päättyi kesäkuussa 2022.

Nyt näyttää siltä, että miehen koripalloura on kokonaan ohi. Jerebko pelasi Golden State Warriorsin riveissä NBA:n finaaleissa kaudella 2018–19. Mestaria hänestä ei kuitenkaan tullut, sillä Toronto Raptors vei finaalisarjan voitoin 4–2.

– Olen pitänyt itseni kunnossa siltä varalta, että pelaan vielä, vaikka tällä hetkellä siltä ei näytä. Haluan pelata korkeimmalla tasolla, eivätkä mahdollisuudet siihen ole suuret.

208-senttinen Jerebko tunnustaa, ettei ole edes ajatellut paljon koripalloa viime aikoina.

– Olen aina halunnut päättää urani Ruotsin maajoukkueessa, mutta nyt kävi vain näin.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *