• 27 heinäkuun, 2023

hevoset kurkkivat viimeistä kertaa hankolaisten ikkunoista sisään


Esteratsastustapahtuma SeaHorse Week järjestetään nyt viimeisen kerran. Tapahtuma nousi otsikoihin, kun lähiasukkaat valittivat kaupungille ”ikkunasta sisään tuijottavista hevosista”.

Mia Maukosen kymmenen oppilasta osallistui Klaukkalassa järjestettyyn Solbacka Summer Games -ratsastuskilpailuun. Tapahtuma on samaa mittaluokkaa Hangon SeaHorse Weekin kanssa: molemmissa on yli tuhat lähtöä. Video: Paula Tiainen / Yle

Ratsastustapahtuma keskellä kaupunkia meren äärellä oli kantava ajatus, kun idea Hangossa järjestettävästä SeaHorse Weekistä syntyi vuonna 1997.

Vastaavia kisoja on esimerkiksi Ruotsin Falsterbossa ja Ranskan La Baule-Escoublacssa.

– Ratsastuksen näyteikkuna turistikaudella kesäkaupungissa, tiivistää Hangossa kilpailun johtajana alusta saakka toiminut Mia Maukonen.

Kisa-alueen rakentaminen Kylpyläpuistoon Hangon ytimeen luo järjestäjien mukaan aivan omanlaisen tunnelman ja kerää runsaasti sekä osallistujia että yleisöä. Tänä vuonna kisaan osallistuu tällä tietoa jälleen yli tuhat ratsukkoa.

Susanna Granroth med hästen Baccara hoppar över ett hinder.

SeaHorse Week järjestetään Hangon Kylpyläpuistossa tänä vuonna 22. ja viimeisen kerran. Kuva vuodelta 2017. Kuva: Yle/ Patric Westerlund

Aina rinnanelo lähiasukkaiden kanssa ei ole sujunut ongelmitta. Hangon kaupunki vastaanotti esimerkiksi vuonna 2016 viiden lähiasukkaan laatiman valituksen tapahtuman melusta, pölystä, liikenteestä ja hajusta.

Lisäksi valituksen laatijat kertoivat häiriintyvänsä asuntojensa ”ikkunoista sisään tuijottavista hevosista”. Tämä esimerkiksi Ilta-Sanomien otsikkoon noussut lausahdus elää ratsastajien keskuudessa edelleen.

– Sen muistavat kaikki! Moni sanoi kyllä jo silloin ja sanoo edelleen, että itse asiassa olisi ihan kiva katsoa hevosen kanssa televisiota, Maukonen sanoo naurahtaen.

Viime vuosina ongelmia ei enää ole ollut, vaikka kisa-alueen rakentaminen, itse tapahtuma ja sen purkaminen kestävät kaikkiaan pari viikkoa.

– Toki ymmärrän, että melu ja pöly voivat häiritä, mutta kyllä hankolaiset itse asiassa rakastavat tätä tapahtumaa.

Tänä kesänä kisataan viimeistä kertaa

Hanko SeaHorse Week järjestetään tänä kesänä 22. ja samalla viimeisen kerran. Tapahtumaa on järjestetty pienen ydinporukan ja noin sadan talkoolaisen voimin.

Tapahtuman loppuminen tähän vuoteen on monen asian summa. Esimerkiksi väliaikaisen ratsastuskentän pohjana käytetty hiekka pitäisi uusia lähivuosina, ja pelkästään se maksaisi kymmeniätuhansia euroja.

Tämän lisäksi muu kustannusten nousu, järjestäjäporukan ”kisaväsymys” ja kaupungin kanssa tähän vuoteen päättyvä puitesopimus sinetöivät päätöksen.

– Ajattelimme, että mieluummin lopetamme huipulla kuin väkerrämme väkisin. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, Maukonen päättää.

Hanko SeaHorse Week kisataan viimeisen kerran Hangon Kylpyläpuistossa keskiviikosta sunnuntaihin heinäkuun viimeisellä viikolla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Voit keskustella aiheesta perjantaihin 28. heinäkuuta kello 23:een asti.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *