• 27 heinäkuun, 2023

”Minua ei kannata ikinä suututtaa”Jalkapallon MM-kisojen alkulohkovaiheen odotetuimassa kamppailussa Yhdysvaltojen ja Hollannin välillä tunteet kuumenivat. Edellisten kisojen finalistit päätyivät pistejakoon.

Katso, kuinka joukkuekaveri taklasi Lindsey Horania ja sitten yhdysvaltalainen teki suutuispäissään ison tasoitusmaalin.

Kaikki jalkapallon MM-kisoista: Kisauutiset, puheenaiheet, Futistietäjä, ohjelma, tulokset ja tilastot löydät Ylen MM-kisasivuilta täältä.

Jalkapallon MM-kisoissa nähtiin Suomen aikaa varhain torstaina kisojen ensimmäinen huippumaiden kohtaaminen, kun edellisten kisojen finalistit Yhdysvallat ja Hollanti iskivät yhteen Wellingtonissa.

MM-kisojen odotetuimmassa alkulohkopelissä Hollanti siirtyi yllättäen 1–0-johtoon Jill Roordin maalilla 17. minuutilla.

Samalla Yhdysvallat oli ensimmäistä kertaa 12 vuoteen tappiolla MM-kisoissa.

Toisella puoliajalla alkoi kuitenkin tapahtua, kun Hollannin Daniëlle van de Donk taklasi rajusti seurajoukkuetoveriaan Lindsey Horania.

Horan keräili itseään tovin kentän pinnassa. Hetkeä myöhemmin Lyonin pelaajat kävivät ennen kulmapotkua kipakkaa keskustelua, johon ottelun erotuomarikin joutui puuttumaan.

Tarina sai huipennuksensa, kun Horan puski pallon kulmapotkusta maaliin. Yhdysvaltojen historiallinen 13 MM-voiton puti kuitenkin katkesi, kun ottelu päättyi lukemiin 1–1.

Suurimmat otsikot nostatti Horanin vääntö de Donkin kanssa ja sen jälkeinen maali.

Horanin mukaan de Donkin taklaus jäi kytemään hänen päähänsä.

– Noina hetkinä saa parasta jalkapalloa Lindseyltä, Horan sanoi ottelun jälkeen ESPN:lle.

– Minua ei kannata ikinä suututtaa, koska en reagoi hyvin. Yleensä haluan sitten vain enemmän. Haluan voittaa enemmän, haluan tehdä enemmän maaleja ja haluan tehdä enemmän joukkueeeni eteen.

Joukkuekaveri rauhoitteli rangaistuksen varalta

Tv-kuvissa näkyi kulmapotkutilanteessa, kuinka yhdysvaltalaisista Julie Ertz yritti rauhoitella Horania.

Horanin mukaan Ertz yritti sanoa, että hän ei ottaisi keltaista korttia. Horan oli saanut jo yhden keltaisen kortin avauspelissä Vietnamia vastaan. Toinen keltainen kortti olisi tarkoittanut, että Horan olisi ollut pelikiellossa Yhdysvaltojen alkulohkon päätöspelissä Portugalia vastaan.

– Julie tuli rangaistusalueelle ja pyysi, että en ottaisi keltaista korttia ja pyysi tekemään maalin, jotta kaikki laittaisivat turpansa kiinni. Niin tapahtui, Ertz kuvaili.

Ottelun jälkeen tunteet olivat silti rauhoittuneet. Van de Donk ja Horan halasivat toisiaan kentällä. ESPN:n mukaan kaksikko antoi haastattelualueella vierekkäin kommentteja vitsailleen toisilleen ja naureskellen.

Kaksikko pelaa eurooppalaista jalkapalloa naisten puolella pitkään hallinneessa Lyonissa. Molempien edustamat maajoukkueet julkaisivat keskinäisestä kunnioituksesta kertovat kuvat ottelun jälkeen. He kuvailivat myös toisiaan medialle.

– Danielle on sellaista pelaajatyyppiä, joka on omassa joukkueessa uskomaton, koska hän taistelee viimeiseen sekuntiin voittaakseen tai taklatakseen. Sen hän teki. Valitettavasti en ottanut sitä hyvin. Kuumenin hiukan. Hän sai kuulla siitä, Horan totesi.

Van De Donkin kyseessä oli vain normaalin kaksinkamppailu sivurajalla, jonka hän voitti.

– Lindsey on vähän kuin minä. Hän on sisukas ja hän tuli luokseni. Juttelimme hiukan. Tuomari tuli väliimme. mutta ei sille ollut oikeastaan tarvetta. Pelasimme vain jalkapalloa sen jälkeen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *