• 27 heinäkuun, 2023

Jakomäessä hukkunut poika ei ollut taitava uimari – kaverukset olivat lähteneet lammelle luvatta illalla


Helsingin poliisin mukaan tapauksen kokonaiskäsitys alkaa selkiytyä. Poliisi pyytää edelleen kahta paikalla ollutta seuruetta ilmoittautumaan.

Kynttilöitä tuotuna Jakomäen hiekkakuopan rannelle hukkuneen pojan kunniaksi.

Jakomäen hiekkakuoppaa ympäröi metsä. Keskiviikkona 26. heinäkuuta paikalle oli tuotu kynttilöitä ja leluja hukkuneen pojan muistoksi. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle

Helsingin poliisi jatkaa Jakomäessä tapahtuneen hukkumistapauksen tutkimista. Kymmenvuotias poika löytyi hukkuneena hiekkakuopasta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Rikosylikomisario Ritva Elomaan mukaan tapauksen kokonaiskuva alkaa olla melko selkeä.

Elomaan tietojen mukaan poika ja tämän kaksi kaveria olivat lähteneet kotoa hiekkakuopalle leikkimään kello kahdeksan jälkeen illalla.

Lapset asuvat hiekkakuopan lähistöllä. Vesileikkien leikkiminen hiekkakuopalla ei ollut heille ensimmäinen kerta.

– He olivat olleet paikalla leikkimässä ja touhuilemassa aiemminkin, vaikka heitä oli kielletty menemästä hiekkakuopalle. Heille oli sanottu, että siellä leikkiminen on vaarallista.

Lapset olivat leikkineet jonkin aikaa, kunnes poika oli joutunut kauemmas rannasta ja hukkunut. Kaverit olivat etsineet poikaa aikansa, mutta jatkoivat sitten kotiin.

Pojan vanhemmat soittivat hätäkeskukseen. Lopulta pojan löysi pelastuslaitoksen sukeltaja.

Hukkuneen pojan uimataito ei ollut vahva. Elomaa ei kommentoi, oliko muilla lapsilla hyvä uimataito tai millä tavoin nämä olivat etsineet poikaa.

Elomaan mukaan hiekkakuopan lähistöllä oli samaan aikaan kaksi muuta seuruetta, joista toisessa oli aikuisia ja toisessa sekä aikuisia että lapsia. Seurueet eivät olleet kolmikon välittömässä läheisyydessä.

– Meillä ei ole tietoa siitä, ovatko he varmuudella nähneet lapsia. Olemme pyytäneet kaikkia ilmoittautumaan, joilla saattaisi olla lisätietoa tai havaintoja.

Elomaan mukaan poliisiin on ottanut eilen keskiviikkona yhteyttä yksi henkilö, jolla oli tapahtumasta lisätietoja. Tapauksen tutkinta jatkuu vielä viikkoja, ehkä jopa kuukausia.

Tapauksessa ei epäillä rikosta. Kuolemansyyn selvittämisen lisäksi tapahtumaa tutkitaan nimikkeillä pelastustoimen laiminlyönti ja kuolemantuottamus.

Paikalla olleita pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin puhelimitse 0295 471 200 virka-aikana tai sähköpostitse osoitteeseen nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi.

Toimittaja Anna Horppu summaa videolla, mitä hukkumistapauksesta tiedetään. Video on julkaistu 26.7.2023. Video: Ronnie Holmberg / YleSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *